Ένας άστεγος μαύρος αποφοίτησε πρώτος και valedictorian από το Λύκειο - Πήρε τον υψηλότερο βαθμό στη Νέα Ορλεάνη

"Νόμιζα ότι με μπέρδευαν με κάποιον άλλον"

Ένας τελειόφοιτος λυκείου από τη Λουιζιάνα που αντιμετώπισε την αστεγία αποφοίτησε πρόσφατα στην κορυφή της τάξης του με τον υψηλότερο βαθμό.

Ο Elijah Hogan, 19 ετών, αναδείχθηκε valedicotrian του σχολείου Walter L. Cohen στη Νέα Ορλεάνη.

«Νόμιζα ότι με μπέρδευαν με κάποιον άλλον, αλλά όταν το κοίταξα και μου έδειξαν αποδείξεις ότι ήμουν εγώ, ένιωσα δέος, σαν να μου έπεσε το σαγόνι», είπε ο Χόγκαν, ο οποίος γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη και μεγάλωσε κυρίως στο Χιούστον.

Ο Χόγκαν, ο οποίος ζούσε στο παρελθόν με τη γιαγιά του από τα 11 του, λέει ότι έμεινε άστεγος μετά τη λήξη της μίσθωσης στο σπίτι της γιαγιάς του όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αποφάσισε να πουλήσει το ακίνητο.

Ενώ απευθυνόταν στην τάξη του με μια συγκινητική ομιλία την περασμένη εβδομάδα, ο Χόγκαν είπε ότι η αντιμετώπιση των αστέγων κατά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του ήταν πρόκληση, αλλά βρήκε υποστήριξη από τους υπαλλήλους του καταφυγίου αστέγων και το προσωπικό του λυκείου του.

«Τους επιτρέπει πραγματικά να αποκτήσουν σταθερότητα και να εντοπίσουν πιο μόνιμη, σταθερή στέγαση», είπε ο Robertson, ο οποίος πρόσθεσε ότι το καταφύγιο αστέγων είχε άλλους πέντε αποφοίτους γυμνασίου φέτος.

«Καθώς περνούσε ο καιρός, άρχισα να ανοίγομαι στους ανθρώπους στο Covenant House καθώς και στον Κοέν, οι άνθρωποι ήταν εκεί για να με υποστηρίξουν και να μου δώσουν ένα χέρι καθοδήγησης», είπε ο Χόγκαν. «Χωρίς αυτούς, δεν θα γινόμουν αυτό που είμαι σήμερα».

«Με βοήθησαν να το ξεπεράσω ακόμα κι όταν έδειχνα έλλειψη πίστης στον εαυτό μου», είπε ο Χόγκαν. «Ήταν εκεί ό,τι κι αν χρειαζόμουν».

Ο Χόγκαν, ο οποίος έχασε τη μητέρα του λίγο πριν κλείσει τα 12, λέει ότι ο θάνατός της τον ενθάρρυνε να προχωρήσει στην εκπαίδευσή του για χάρη της γιαγιάς του. «Ξέρω ότι αυτό θα ήθελε (η μητέρα μου)», είπε.

Ο Χόγκαν σχεδιάζει να πάει στο Πανεπιστήμιο Xavier στη Νέα Ορλεάνη το φθινόπωρο για να σπουδάσει γραφιστική και του έχει χορηγηθεί υποτροφία για να καλύψει τα δίδακτρα του, λέει.

«Τα επιτεύγματα του Elijah αξίζει να γιορτάσουμε. Γνωρίζουμε ότι είναι προϊόν του χαρακτήρα του και των επιλογών που έκανε καθημερινά για να κυνηγήσει τα όνειρά του», δήλωσε ο Jerel Bryant, διευθύνων σύμβουλος των Collegiate Academies, που λειτουργεί το πρώην λύκειο του Hogan.

«Η επιτυχία του είναι επίσης απόδειξη για το πόσο ικανοί και εξαιρετικοί είναι οι έγχρωμοι νέοι μας, στη Νέα Ορλεάνη και σε όλη αυτή τη χώρα», είπε ο Μπράιαντ.

«Σε οποιαδήποτε φυλή, ανεξάρτητα από το χρώμα ή την προφορά που έχετε, είστε το φως που σας καθοδηγεί», είπε ο Χόγκαν.

«Είσαι το δικό σου παραμύθι που γράφεις. Αφήστε τον εαυτό σας να είναι το στυλό που γράφετε στο χαρτί».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ