Όλγα Κεφαλογιάννη: Με bohemian look πλάι στον σύζυγο της, Μίνωα Μάτσα - Ιδιαίτερα prints σε μωβ αποχρώσεις (φωτό-βίντεο)

Κοινή εμφάνιση σε έκθεση στον Πειραιά

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά βρέθηκαν η Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Μίνωα Μάτσα.

Το ζευγάρι είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την ενδιαφέρουσα έκθεση «Οδύσσεια», που παρουσιάζει για πρώτη φορά το μουσείο.

Για την περίσταση η Υπουργός Τουρισμού επέλεξε ένα άνετο σικ look.

Φόρεσε ένα bohemian φόρεμα με ιδιαίτερα prints σε αποχρώσεις του μωβ.

Το συνδύασε εξαιρετικά με πέδιλα με ψάθινη σόλα και ασημένιους κρίκους με κρεμαστά μωβ διαμαντάκια.

instagram @olgakefalogianni

Τα μαλλιά της ήταν ισιωμένα ενώ το μακιγιάζ της ελαφρύ σε γήινους τόνους. 

Στο πλευρό της, ο σύζυγος της όπως πάντα κομψός επέλεξε λευκό πουκάμισο και μπεζ παντελόνι.

Μαζί τους ήταν και η αδερφή της Όλγας Κεφαλογιάννη, Χριστίνα με ανοιξιάτικο floral φόρεμα.

Λίγα λόγια για την έκθεση

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά παρουσιάζει για πρώτη φορά την εξαιρετικά εμπνευσμένη και ενδιαφέρουσα έκθεση «Οδύσσεια», έναν ζωντανό διάλογο της σύγχρονης τέχνης με το αριστουργηματικό έπος – σύμβολο του Ομήρου.

Είκοσι τέσσερα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής – όσες και οι ραψωδίες της Οδύσσειας – συνδιαμορφώνουν, σε συνύπαρξη και συνομιλία με τα σπουδαία εκθέματα – θησαυρούς του Μουσείου, μία σύγχρονη ανάγνωση του μύθου, δημιουργούν καινούριες αντιστίξεις και συνθέτουν μία μοντέρνα εκδοχή της πιο συναρπαστικής αφήγησης στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: Με τα πεθερικά της η Όλγα Κεφαλογιάννη στη σπουδαία έκθεση του Robert McCabe - Η japanese τουαλέτα που εντυπωσίασε (φωτό)

Τα έργα συνδυάζονται και συνοδεύονται από ισάριθμους στίχους ακολουθώντας τη μακρά περιπλάνηση του Οδυσσέα στο ταξίδι του από την Τροία προς την Ιθάκη, την πατρίδα που του έδωσε «τ’ ωραίο ταξίδι»… Βλέποντας και μελετώντας το κάθε έργο, ο θεατής γίνεται μάρτυρας και κοινωνός μιας ιδιαίτερης εικαστικής, συναισθηματικής, συνειρμικής σχέσης του έργου με βασικές λέξεις της Οδύσσειας.

Συγκεκριμένα οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένοι, εμπνέονται από τον ήρωα, στο πρόσωπο του οποίου αναζητείται ο αρχετυπικός συνδυασμός της περιπετειώδους ψυχής με τη λαμπρή δύναμη της νόησης και με τις περιπέτειες του, τα ταξίδια του, τις εμπειρίες, τα βάσανά του, τις μεταπτώσεις του.

Επιμελήτρια της έκθεσης είναι η Μαριλένα Κουτσούκου και είναι πολύ σημαντικό ότι η παρουσίαση της έκθεσης «Οδύσσεια» συμπίπτει με τη διεξαγωγή των «Ποσειδωνίων 2024», μιας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές διοργανώσεις στον κόσμο, ένα πολυδιάστατο γεγονός τεράστιας δυναμικής, έκτασης και σημασίας.

Διαβάστε ακόμη: Όλγα Κεφαλογιάννη-Μίνως Μάτσας: Επίσημη εμφάνιση για το powercouple - Το εκπληκτικό floral πανωφόρι που ξεχώρισε (φωτό)

Η εκπληκτική έκθεση «Οδύσσεια» θα διαρκέσει μέχρι 30 Σεπτεμβρίου και είναι μια πνοή πολιτισμού για την πόλη του Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή. Ο επισκέπτης – περιηγητής θα μπορεί να απολαύσει μία σύζευξη πολιτισμού, αισθητικής απόλαυσης και ναυτικής ιστορίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ