Ινδός μεγιστάνας έχτισε έπαυλη στην κορυφή ενός 33ώροφου κτιρίου – Του κόστισε μόλις 20 εκατομμύρια δολάρια (φωτό & βίντεο)

Ο ιδιοκτήτης της  πιθανότατα δεν θα την επισκεφτεί ποτέ ούτε θα ζήσει σε αυτή...

Ο Ινδός επιχειρηματίας Βιτζάι Μάλια έχτισε βίλα 20 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία χτίστηκε στην κορυφή ενός ουρανοξύστη 33 ορόφων.

Ο Βιτζάι Μάλια διέφυγε από την Ινδία στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για φερόμενα οικονομικά εγκλήματα.

Παρόλα αυτά την έχτισε την έπαυλη και μάλιστα στο πιο περίεργο σημείο.

Σύμφωνα με το Business Insider, ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας έχτισε την βίλα του πάνω σε ένα συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων 33 ορόφων στο Bengaluru της Ινδίας.

Αυτό το αρχοντικό στον ουρανό είναι πάνω από 40.000 τετραγωνικά πόδια με δύο ορόφους, ένα ελικοδρόμιο, καταπράσινους κήπους, μια πισίνα υπερχείλισης και ένα κατάστρωμα θέασης 360 μοιρών.

Ο Irfan Razac, πρόεδρος της Prestige Estates Projects, η οποία αποτελεί μέρος μιας κοινής συμφωνίας ανάπτυξης για την κατασκευή του πύργου, είχε δηλώσει προηγουμένως για το έργο: «Ήταν μια πρόκληση να χτιστεί η έπαυλη σε έναν τεράστιο πρόβολο σε αυτό το ύψος, αλλά έχουμε εξασφαλίσει το χτίζουμε όπως ακριβώς το συλλάβαμε».

Η αξία του σπιτιού υπολογίζεται στα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Η διαφυγή στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Β. Μάλια ήταν γνωστός ως ο «βασιλιάς των καλών εποχών» για τον πλούσιο τρόπο ζωής του, σύμφωνα με τους Financial Times, αλλά τον Μάρτιο του 2016, διέφυγε από την Ινδία αφού δεν πλήρωσε χρέη άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και αντιμετώπισε κατηγορίες για απάτη. Αναζήτησε καταφύγιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όταν ο Μάλια έφυγε, σύμφωνα με αναφορές στα ινδικά μέσα ενημέρωσης, η «έπαυλή του στον ουρανό» ήταν ακόμη ημιτελής το 2017.

Η Ινδία έχει κάνει πολλές προσπάθειες να εκδοθεί ο δισεκατομμυριούχος που έκανε την περιουσία του στην επιχείρηση αλκοολούχων ποτών με το δημοφιλές εμπορικό σήμα Kingfisher.

Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, στην Ινδία, η μάρκα μπύρας Kingfisher Strong είχε μερίδιο αγοράς 36% και έχει επεκτείνει την παρουσία της σε 69 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας και της Νορβηγίας.

Αργότερα στην καριέρα του, ο Μάλια δοκίμασε τις δυνάμεις του στην αεροπορική βιομηχανία και στους αγώνες της Formula 1.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ