Η πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας ζήτησε να αφαιρέσουν το πορτραίτο της: «Δεν με κολακεύει» - Οι επισκέπτες κατακλύζουν την Εθνική Πινακοθήκη για να το δουν (φωτό)

Ζητά να αφαιρεθεί ένα «μη κολακευτικό πορτρέτο της» που εκτίθεται ήδη σε μεγάλη έκθεση της Πινακοθήκης.

Η 70χρονη δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας ορυχείων στην Αυστραλία, Τζίνα Ράινχαρτ και οι συνεργάτες της εταιρείας της, Hancock Prospecting προσπαθούν να αφαιρέσουν το πορτραίτο της από την έκθεση του διάσημου αυτόχθονα καλλιτέχνη Βίνσεντ Ναματζίρα.

Το πορτραίτο της Τζίνα Ράινχαρτ θεωρείται από την ομάδα της ως μη κολακευτικό και επιθυμουν να «κατέβει».

Οι προσπάθειές τους αυτές να αφαιρέσουν τον πίνακα απέτυχαν θεαματικά, με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία σε όλο τον κόσμο να δημοσιεύουν την ιστορία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Εθνικής Πινακοθήκης της Αυστραλίας, ο Ναματζίρα είναι γνωστός για την «δημιουργία πινάκων με ιδιαίτερο πνεύμα» και «έχει καθιερωθεί την τελευταία δεκαετία ως διάσημος δημιουργός πορτρέτων και ως σατιρικός χρονικογράφος της αυστραλιανής ταυτότητας». 

Σε μια δήλωση που μοιράστηκε από τη γκαλερί, ο Ναματζίρα δήλωσε: «Δεν χρειάζεται να αρέσουν οι πίνακές μου στους ανθρώπους, αλλά ελπίζω να αφιερώσουν χρόνο για να τους κοιτάξουν και να σκεφτούν, ‘Γιατί αυτός ο Αβορίγινας ζωγράφισε αυτούς τους ισχυρούς ανθρώπους; Τι προσπαθεί να πει;’».

«Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσουν, άλλοι να το βρίσκουν αστείο, αλλά ελπίζω ότι οι άνθρωποι κοιτάζουν κάτω από την επιφάνεια και βλέπουν και τη σοβαρή πλευρά», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα: Η Τζίνα Ράινχαρντ είναι η πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας-Κερδίζει 500 ευρώ κάθε δευτερόλεπτο που περνά ! Να την! (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ