Δείτε τη μεγαλύτερη dragon boat των Κινέζων: Με μήκος 101 μέτρα και 420 κωπηλάτες - Μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες (βίντεο)

Οι Κινέζοι έχουν τεράστια παράδοση σε βάρκες - δράκους και διοργανώνουν και αγώνες

Κάθε χρόνο οι Κινέζοι κατασκευάζουν τη μεγαλύτερη βάρκα-δράκο και μπαίνουν στο ρεκόρ Γκίνες. Πέρσι ήταν στα 98 μέτρα, φέτος ξεπέρασε τα 100μ.

Ένα άκρως εντυπωσιακό ρεκόρ «έσπασε» στην Κίνα και συγκεκριμένα στη Γιγιάνγκ της επαρχίας Χουνάν, στα κεντρικά της ασιατικής χώρας. Μία βάρκα – δράκος μήκους 101 μέτρων «μαγνήτισε» τα βλέμματα κατοίκων και τουριστών, στην τελετή καθέλκυσης που πραγματοποιήθηκε προχθές (01/06), ενώ, κέρδισε και μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Το σκάφος, το οποίο χρειάσθηκε περισσότερους από δύο μήνες για να ολοκληρωθεί, χρειάζεται για να κινηθεί 420 κωπηλάτες. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ορισμένοι από τους κωπηλάτες κάθονται και οι υπόλοιποι στέκονται, γι’ αυτό και η βάρκα ονομάζεται διπλή κωπηλατική. Το 2016, η διπλή κωπηλατική βάρκα – δράκος καταχωρήθηκε ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά επαρχιακού επιπέδου.

 

Λατρεύουν τους αγώνες με βάρκες-δράκους

Δεύτερο ρεκόρ σημειώθηκε μία ημέρα αργότερα, την Κυριακή, στη Γιονγκζού της ίδιας επαρχίας. Μία κούρσα με βάρκες – δράκους έθεσε το ρεκόρ Γκίνες για τους περισσότερους συμμετέχοντες (ομάδες), με 212 βάρκες συνολικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ