Πόσο θα επηρεάσει η πτώχευση του γερμανικού tour aperator FTI τις κρατήσεις στην Ελλάδα; Κυρίως σε Κρήτη & Ρόδο

Τι αναφέρει η επιστολή που έστειλε ο γερμανικός tour operator στους Έλληνες ξενοδόχους

Ενημέρωση μέσω της οποίας διαβεβαιώνεται πως οι επισκέπτες που έχουν κάνει κρατήσεις σε συνεργαζόμενα με το FTI ξενοδοχεία δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα μετά την κήρυξη πτώχευσης, απέστειλε ο γερμανικός tοur operator.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οποιοσδήποτε οικονομικός κραδασμός τυχόν υπάρξει από την πτώχευση του FTI θα αποσβεστεί θεσμικά μέσω του Γερμανικού Ταμείου Ταξιδιωτικής Ασφάλισης (DRFS).

«Σας ενημερώνουμε ότι οι επισκέπτες που έχουν κάνει κράτηση στο ξενοδοχείο σας στο πλαίσιο ταξιδιωτικού πακέτου θα καλυφθούν από ασφαλιστικό ταμείο.

Καθώς οι επισκέπτες μας έχουν κάνει κράτηση ταξιδιωτικού πακέτου μέσω των τουρ οπερέιτορ FTI, 5vorFlug ή BigXtra, ισχύει η νόμιμη κάλυψη που παρέχεται από το Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Προστασίας (DRSF),» σημειώνεται, μεταξύ άλλων. 

Σημειώνεται ότι η εταιρεία FTI είναι ασφαλισμένη κατά της αφερεγγυότητας μέσω του Γερμανικού Ταμείου Ταξιδιωτικής Ασφάλισης (DRFS).

Σύμφωνα και με την ενημέρωση από τον Σύνδεσμο Γερμανικών Τουριστικών Πρακτόρων DRV αλλά και την επίσημη ανακοίνωση του FTI, αυτό συνεπάγεται ότι οι πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν –ολόκληρη η τιμή του ταξιδιού εάν έχει ήδη πληρωθεί, καθώς και οι προκαταβολές– προστατεύονται σε περίπτωση αφερεγγυότητας.

Αυτό ισχύει για πελάτες που έχουν κάνει κράτηση πακέτου διακοπών. Το DRSF είναι πλέον υπεύθυνο για την επεξεργασία σε περίπτωση αφερεγγυότητας, σε στενή συνεργασία με τον επηρεαζόμενο διοργανωτή. Αυτό σημαίνει ότι το DRSF είναι υπεύθυνο, αφενός, για την επιστροφή της τιμής ταξιδίου που καταβλήθηκε στους επηρεαζόμενους πελάτες και, αφετέρου, για κάθε απαραίτητο επαναπατρισμό των επισκεπτών. Τέλος, να τονιστεί ότι ο κύριος όγκος των πελατών του FTI κατευθυνόταν στο 70% σε Κρήτη και Ρόδο, 20% σε Κέρκυρα και Κω και το υπόλοιπο 10% περίπου κάλυπτε την υπόλοιπη χώρα.

Πρόδρος Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού: Πάνω από 130.000 δωμάτια κλείστηκαν στην Ελλάδα μέσω FTI – Μικρή η οικονομική ζημιά


Ο πρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, Άρης Μαρίνης, μίλησε στο «ΕΡΤNews» και εξήγησε ότι οι απώλειες για τους Έλληνες επιχειρηματίες προβλέπονται μικρές.

«Eίναι ένα άσχημο γεγονός. Από την άλλη, είμαστε τυχεροί που έγινε στην αρχή της σεζόν, οπότε θεωρώ ότι θα προλάβουν όλοι οι επιχειρηματίες που συνεργάζονταν με το συγκεκριμένο γραφείο να κερδίσουν το χαμένο έδαφος», τόνισε.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μαρίνης, η Κρήτη είχε γύρω στις 60.000 προκρατήσεις και δωμάτια με συμβόλαια, η Ρόδος είχε 30.000, 20.000 είχε η Κως και αρκετές η Κέρκυρα, οι τέσσερις δημοφιλέστεροι προορισμοί της Ελλάδος. «Το καλό είναι ότι είχαν προλάβει και είχαν πληρωθεί οι περισσότερες υποχρεώσεις από πέρσι και έχουν δοθεί και κάποιες προκαταβολές για φέτος, οπότε φαίνεται ότι η οικονομική ζημιά είναι μικρή προς το παρόν», σημείωσε.

«Θεωρούμε ότι ξεπερνάνε τα 130.000 δωμάτια που έχουν κλειστεί μέσω του συγκεκριμένου γραφείου, αλλά φαίνεται ότι ο κόσμος αυτός θα ταξιδέψει μέσω άλλων μεγάλων πρακτορείων της Ευρώπης», εκτίμησε ο κ. Μαρίνης, τονίζοντας παράλληλα ότι επειδή η Ελλάδα είναι ένας προορισμός κορυφαίος στην παγκόσμια αγορά, ακόμα κι αν δεν έρθουν όσοι το είχαν προγραμματίσει, θα έρθουν κάποιοι άλλοι, οι οποίοι ούτως η άλλως είχαν ζητήσει να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και δεν έβρισκαν κατάλυμα.

«Είμαστε σε μια εποχή που η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια αγορά, με αποτέλεσμα να υπάρχει ζήτηση. Αυτό που εμείς προβλέπουμε είναι ότι θα είναι μικρή η απώλεια στο τέλος», κατέληξε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ