Πριγκίπισσα Θεοδώρα της Ελλάδος: Με Cartier τιάρα θα παντρευτεί τον καλό της, Μάθιου Κουμάρ - Ποια Ελληνίδα σχεδιάστρια θα επιμεληθεί το νυφικό;

Ανακοινώθηκε η επίσημη ημερομηνία

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει τα τελευταία 24ωρα η είδηση ότι η πριγκίπισσα Θεοδώρα θα παντρευτεί τον καλό της, Μάθιου Κουμάρ στην Αθήνα στις 28 Σεπτεμβρίου 2024!

Έπειτα από τρεις αναβολές, τελικά η κόρη του τέως Βασιλιά Κων/νου της Ελλάδας και της Άννας-Μαρίας θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας!

Διαβάστε ακόμη: Πριγκίπισσα Θεοδώρα της Ελλάδας: Αυτή είναι η τελική ημερομηνία γάμου για την κόρη του τέως Βασιλιά Κων/νου & της Άννας Μαρίας

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ και ήδη, οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει.

Πλήθος βασιλικών οικογενειών και υψηλών προσωπικοτήτων θα κατακλύσουν την πόλη.

Από Αγγλία, Ισπανία, Δανία, Ολλανδία κ.λπ.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι ο μεγαλύτερος αδερφός της, ο Παύλος, θα είναι εκείνος που θα την παραδώσει στον γαμπρό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του royals Tatler η νύφη θα φοράει ένα παραμυθένιο νυφικό, που θα θυμίζει εκείνο της μητέρας της.

Μάλιστα, την επιμέλεια του ιδιαίτερου αυτού φορέματος θα αναλάβει η Σήλια Κριθαριώτη (Celia Kritharioti).

Θεοδώρα Γλύξμπουργκ

Οπότε καταλαβαίνουμε ότι επρόκειτο για υπερπαραγωγή!

Οι τελευταίες πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι η πριγκίπισσα Θεοδώρα θα εμφανιστεί φορώντας μία ανεκτίμητης αξίας τιάρα.

Ένα οικογενειακό κειμήλιο, τη μυθική Khedive of Egypt τιάρα που φορούσε στον γάμο της και η Άννα Μαρία.

Η συγκεκριμένη τιάρα είναι πλέον ένα πολύτιμο κτήμα της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας.

Παραγγέλθηκε στον οίκο Cartier από τον Abbas II, τον τελευταίο Khedive (έναν Οθωμανό αντιβασιλέα) της Αιγύπτου, στις αρχές του 20ού αιώνα.

Η ιστορία της τιάρας

Η τιάρα Khedive of Egypt πέρασε στα χέρια της βασιλικής οικογένειας της Δανίας και στην πριγκίπισσα Ίνγκριντ. Η ίδια έφερε την τιάρα μαζί της στη Δανία όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Frederik (μετέπειτα Frederik IX) το 1935.

Η Ίνγκριντ δεν φόρεσε αυτό το κομμάτι την ημέρα του γάμου της, αλλά χάρη στην επιρροή της έγινε η επίσημη γαμήλια τιάρα για όλες τις γυναίκες απογόνους της στα χρόνια που ακολούθησαν.

Μετά το θάνατο της Ίνγκριντ το 2000, η τιάρα κληροδοτήθηκε στην Άννα Μαρία, σύζυγο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου της Ελλάδας.

Η αγαπημένη Βασίλισσα των Ελλήνων προσάρμοσε το συγκεκριμένο κόσμημα, ώστε να κάθεται πολύ ψηλότερα στο κεφάλι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ