Στέφανος Κασσελάκης για το «πόθεν έσχες»: Ήμουν εκπρόθεσμος - Γι’ αυτή την αμέλεια, είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης - Αν μου επιβάλλει πρόστιμο, θα το πληρώσω (βίντεο)

«Υπάρχουν σκοτεινά σημεία», τι είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για το «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη

Την παραδοχή ότι εκπρόθεσμα παραχώρησε περιουσιακά του στοιχεία έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ηράκλειο της Κρήτης.

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός είπε ο ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε ότι σου λένε τη μία «έλα να πολιτευτείς στην Ελλάδα και αν εκλεγείς θα πρέπει να το ξεφορτωθείς σε χρόνο dt».

Ο κ. Κασσελάκης δικαιολογήθηκε ότι δεν γνώριζε το νόμο: «Σε κάθε περίπτωση, από τα 14 μου εκτός Ελλάδος ζούσα, δεν γνώριζα τον νόμο. Μόλις τον έμαθα, μεταβίβασα αμέσως την εταιρεία μου στην Αμερική. Τυπικά όμως ήμουν εκπρόθεσμος.

Γι’ αυτή μου την αμέλεια, είμαι στη διάθεση της ελληνικής δικαιοσύνης. Και αν μου επιβάλλει πρόστιμο, θα το πληρώσω. Με πολλή χαρά. Ξέρετε γιατί;».

Δείτε ακόμα: Στ. Κασσελάκης: 2 εκατ. έσοδα, 3 εκατ. τοποθετημένα σε επενδυτικά προϊόντα, αυτοκίνητα 250.000 ευρώ και χρέη - Αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε (πίνακας & βίντεο)

Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

«Κοιτάξτε, επειδή εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, όπως σας έχω πει, κι επειδή το μόνο μου όπλο απέναντι στον ελληνικό λαό είναι η αλήθεια μου, θέλω να σας πω το λάθος που έκανα.

Όταν ήρθα από την Αμερική και εξελέγην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι νόμοι στην Ελλάδα θα δίνουν μεν σε έναν απόδημο το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, αλλά αν εκλεγεί θα του απαγορεύουν να έχει την εταιρεία που είχε στη χώρα από την οποία έρχεται!

Δηλαδή αν έχει κάποιος ένα εστιατόριο όπως τόσοι Ελληνοαμερικανοί, του λένε «έλα να πολιτευτείς στην Ελλάδα ως απόδημος, αλλά αν εκλεγείς θα πρέπει να το ξεφορτωθείς σε χρόνο dt!

Σε κάθε περίπτωση, από τα 14 μου εκτός Ελλάδος ζούσα, δεν γνώριζα τον νόμο. Μόλις τον έμαθα, μεταβίβασα αμέσως την εταιρεία μου στην Αμερική. Τυπικά όμως ήμουν εκπρόθεσμος.

Γι’ αυτή μου την αμέλεια, είμαι στη διάθεση της ελληνικής δικαιοσύνης. Και αν μου επιβάλλει πρόστιμο, θα το πληρώσω. Με πολλή χαρά. Ξέρετε γιατί;

Γιατί στη χώρα της ατιμωρησίας, στη χώρα που ο Καραμανλής των Τεμπών είναι βουλευτής, στη χώρα που ο αδιευκρίνιστος Γεωργιάδης είναι υπουργός, στη χώρα που ο Μητσοτάκης των παρακολουθήσεων, των αδήλωτων ακινήτων και off shore είναι πρωθυπουργός, εγώ με χαρά θα είμαι ο πρώτος πολιτικός ο οποίος θα πληρώσει την ποινή που του επιφυλάσσει ο νόμος.

Γιατί οι νόμοι είναι για όλους.

Και πρέπει, επιτέλους, να ισχύουν για όλους.»

 

Καρφιά και από Κουτσούμπα για το πόθεν έσχες

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι 20 χρόνια βουλευτής και έχει ελεγχθεί πολλές φορές. Για τον κ. Κασσελάκη υπάρχουν σκοτεινά σημεία εδώ…», ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και ερωτηθείς για το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «Πρέπει να συμβαίνει με πιο καθαρό τρόπο. Εγώ ξέρω για μένα και για όλους τους βουλευτές του ΚΚΕ τι γίνεται. Είναι υποχρεωμένος ο άλλος να πει ότι αυτό το διαμέρισμα το είχε ο πατέρας μου, το έφτιαξε το 1980 κ.ο.κ. Η γυναίκα μου πήρε το εφάπαξ καθώς βγήκε στη σύνταξη, είναι εκπαιδευτικός, κάπου 20.000 ευρώ, θα φανεί ότι είναι στην τράπεζα από εκείνη την πηγή».


Μάλιστα, άφησε σαφέστατες αιχμές για τον τρόπο που γίνονται οι έλεγχοι των πόθεν έσχες των βουλευτών από τους ορκωτούς λογιστές λέγοντας: «Κάποιοι από τους ελεγκτές που παίρνουν λεφτά κάτω από το τραπέζι, αν υπάρχουν, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι άλλοι αρμόδιοι να κάνουν την δουλειά τους».

Πιο συγκεκριμένα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι: «όταν ο κ. Κασσελάκης βγαίνει και λέει όλα αυτά, χωρίς να λέει από που βρέθηκαν. Ήδη έπρεπε να το έχει κάνει, να έχει υποβάλει δήλωση πόθεν έσχες. Εγώ όταν βγήκα Γραμματέας του κόμματος, παρότι δεν ήμουν βουλευτής, το έκανα στον πρώτο μήνα. Λογικό είναι να σκέφτεται ο κόσμος «γιατί δεν το κάνει;», Μήπως έχει κάποιο λάκκο η φάβα; Γιατί πάει στην Θεσσαλονίκη και λέει έχω αυτά και αυτά, χωρίς κάποιος να μπορεί να ελέγξει ούτε το πόθεν ούτε το έσχες;».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι: «ο κόσμος είναι κουρασμένος και μπαϊλντισμένος για το ποιος είναι πιο πλούσιος από τον άλλον. Ο κόσμος ξέρει και πόσο πλούσιοι είναι και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Κασσελάκης. Ο κ. Μητσοτάκης είναι 20 χρόνια βουλευτής και έχει ελεγχθεί πολλές φορές. Για τον κ. Κασσελάκη υπάρχουν σκοτεινά σημεία εδώ… Μένει να δούμε πως τα έχει αυτά, προφανώς ήθελε να ρυθμίσει και κάποιες υποθέσεις που απαγορεύονται για αρχηγούς κομμάτων και για αυτό εγώ πιστεύω ότι καθυστερεί».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «Δεν μπορεί να γίνεται αυτή η συζήτηση την τελευταία εβδομάδα των εκλογών, ενώ ο πολίτης δεν έχει ένα ευρώ να πάει φαγητό στο σπίτι του. Είναι ένα σοβαρό θέμα, αλλά αν συνεχιστεί αυτή η συζήτηση την υπόλοιπη εβδομάδα, θα δείτε πόσο θα πάει η αποχή».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ