Live η συνέντευξη Τύπου των γονέων – συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη (βίντεο)

 «Έχω δικαίωμα ως μάνα και ως πολίτης να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου», είπε η  Μαρία Καρυστιανού. 

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με πρωτοβουλία του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023».

«Ένα τραγικό γεγονός ανάγκασε εμάς τους πολίτες να αναζητήσουμε και να απαιτήσουμε την εφαρμογή του νόμου λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας. Ένα δίκαιο αίτημα που υποστηρίζεται από 1 εκατομμύριο Ελλήνων και ζητεί την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών», είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού. 

Υποστήριξε ότι η αδιαφορία των πολιτικών έχει ξεπεράσει κάθε όριο και η προστασία του πολίτη δεν ενδιαφέρει το πολιτικό σύστημα. Ο πολίτης αντιμετωπίζεται τιμωρητικά από το κράτος είπε ακόμα, και εφαρμόζει την πολιτική αποφασίζουμε και διατάσσουμε. Όταν οι πολιτικοί συγκεντρώνουν δύναμη και εξουσία στα χέρια τους πως μπορούμε να μιλάμε για ακαταδίωκτο; διερωτήθηκε και ζήτησε έλεγχο. 

Η κα Καρυστιανού άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι απουσιάζει από την εκδήλωση όπως απουσίαζε και από την ολομέλεια της Βουλής και σε άλλα σημαντικά θέματα. «Έχω δικαίωμα ως μάνα και ως πολίτης να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου», είπε επίσης. 

Διαβάστε ακόμα: υδοκία Τσαγκλή επιζήσασα από την τραγωδία στα Τέμπη: "Εξευτελιστικό να βλέπεις τη διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή" (βίντεο)

Δείτε ζωντανά

Διαβάστε ακόμα: Τέμπη: Ραγίζει καρδιές η επιστολή μητέρας θύματος: "Κανείς γονιός να μην νιώσει αυτόν τον πόνο - Το έγκλημα δεν πρέπει να ξεχαστεί"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ