Με μεγάλη λαμπρότητα και σε κλίμα έντονης συγκίνησης εγκαινιάστηκε η έκθεση Novello Finotti - Δείτε φωτό από τη μεγάλη βραδιά στο ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

«Ο Αλέξανδρος Ιόλας μου είχε πει ότι κάποτε θα κάνω μια πολύ μεγάλη έκθεση στην Αθήνα και σας ευχαριστώ που αυτό σήμερα έγινε πραγματικότητα».

Novello Finotti


Με μεγάλη λαμπρότητα και σε κλίμα έντονης συγκίνησης εγκαινιάστηκε η έκθεση Novello Finotti

Ο αισθησιακός μυστικισμός της γλυπτικής, την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024. Στα εγκαίνια παρευρέθηκε ο ίδιος ο σπουδαίος καλλιτέχνης, εμφανώς συγκινημένος, αναφέροντας πως με ένα φιλί γεννιέται ο έρωτας.

Ο Προέδρος του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, κος Βασίλης Θεοχαράκης τον ευχαρίστησε για την τιμή και ο Διευθυντής Εικαστικού Προγράμματος του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, κος Τάκης Μαυρωτάς ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η γλυπτική του, με αινιγματικές ή μυστηριακές μορφές, άλλοτε με μεγάλη πειθώ και άλλοτε με αλληγορική σημασία, αντανακλά την ιστορία και την ηθική του στάση απέναντι στην τέχνη, τους σκοπούς και τα ιδανικά του».

 

Την έκθεση που περιλαμβάνει εξήντα πέντε και πλέον γλυπτά της μακρόχρονης εξελικτικής του πορείας από λευκό μάρμαρο Καρράρας, ροζέ μάρμαρο Πορτογαλίας, μαύρο γρανίτη Βελγίου και ορείχαλκο θαύμασαν και σχολίασαν: ο βουλευτής, κος Γιώργος Νικητιάδης, ο κος & η κα Βαγγέλη Ρούσου, χορηγοί της εκδήλωσης, ο καθηγητής του Χάρβαρντ, κος Παναγιώτης Ροϊλός, ο κος Μάκης Μάτσας, η Γενική Διευθύντρια του Τελλογλείου Ιδρύματος, κα Αλεξάνδρα Βουτυρά, οι καλλιτέχνες Μιχάλης Αρφαράς, Στέφανος Δασκαλάκης, Βάνα Ξένου, Μαρία Φιλοπούλου, Μαρίτσα Τραυλού, Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Κωστής Γεωργίου, Βίκυ Τσαλαματά, Σοφία Πορταλάκη, Φώτης, Cacao Rocks, Αριστοτέλης Σοφιανόπουλος, η κα Μαρίνα Θεοχαράκη, ο κος Γιώργος Παπαλέξης, ο πρέσβης Κωνσταντίνος Πιπερίγκος, η Επιμελήτρια και Σύμβουλος του Δ. Σ. του Ιδρύματος Θεοχαράκη, κα Μαρίνα Μήλιου Θεοχαράκη, η Επιμελήτρια του Ιδρύματος Θεοχαράκη, κα Αντιγόνη Θεοχαράκη Παπαδοπούλου.

Επιπλέον, ο κος Δημήτρης Παπαδόπουλος Θεοχαράκης, η κα Ελένη Δρακοπούλου, οι ποιητές Βαγγέλης Χρόνης και Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ο κος Γιάννης Παπαδογιαννάκης, η κα Μαίρη Βιδάλη, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη, κος Φώτης Παπαθανασίου, ο κος Χρήστος Χατζηβασιλείου, κα Σοφία Χηνιάδου-Καμπάνη, ο καθηγητής Παναγιώτης Σουκάκος, η κα Γιάννα Γραμματοπούλου, η κα Τατιάνα Σπινάρη, ο κος & η κα Αλέξανδρου Λιακόπουλου, ο κος & η κα Νίκου Μακρόπουλου, η κα Κατερίνα Λυμπεροπούλου, η κα Δέσποινα Σαββοπούλου, η κα Βίκυ Παλαιολόγου, η κα Έλενα Ντάκουλα, ο κος Δημήτρης Τσίτουρας, η κα Μανίτα Χατζηφωτίου, ο κος Γιάννης Μαυρής, η κα Μαρία Αγγελοπούλου Μπηλιμάτση, η κα Σόφη Πλουμή.

Η έκθεση στην Αθήνα θα διαρκέσει έως τις 3 Νοεμβρίου 2024 και θα συνοδεύεται από πολυσέλιδο ομότιτλο κατάλογο, με όλα τα εκτιθέμενα έργα, κείμενα των Τάκη Μαυρωτά και Αλεξάνδρας Γουλάκη-Βουτυρά, καθώς και αποσπάσματα κειμένων των Antonio Paolucci, Rossana Bassaglia, Giorgio di Genova και José Pierre.

Δείτε ακόμη:"Το Πάρτυ της Ζωής μου" με την Ελένη Ράντου: Συνεχίζει τη θριαμβευτική θεατρική πορεία για 3η χρονιά - Στο φετινό μουσικό ταξίδι της παράστασης τη συνοδεύουν η Μιρέλα Πάχου & ο Αλέξανδρος Ιακώβου !

Επιμέλεια έκθεσης: Τάκης Μαυρωτάς
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 10:00-18:00, Πέμπτη 10:00-20:00 (Οκτώβριο έως Μάιο)
Εισιτήριο: 10€, 5€

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο slide show.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ