Ο Σπύρος Σούλης σας δείχνει 8 υπέροχες & στυλάτες ιδέες για να βάλετε στο σπίτι σας φυτά με τους πιο πρωτότυπους τρόπους !

Τα φυτά έχουν τη δύναμη να μεταμορφώνουν πλήρως έναν χώρο και να βελτιώνουν την αισθητική του!

Ωστόσο συχνά αναρωτιόμαστε ποια είναι η κατάλληλη θέση για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα σε ποιο σημείο του σπιτιού θα βάλετε τα φυτά σας ή αν έχετε… ξεμείνει από χώρο, τότε οι παρακάτω προσεγγίσεις είναι σίγουρο πως θα σας εμπνεύσουν και θα σας δώσουν ιδέες για να ενσωματώσετε τα φυτά στη διακόσμηση του σπιτιού σας με τους πιο πρωτότυπους τρόπους.

Επιτοίχιο πλέγμα Ένας άδειος τοίχος συνοδεύεται σχεδόν πάντα από μικρές προκλήσεις σχετικά με τη διακόσμηση. Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα είναι να βάλετε φυτά τοποθετώντας ένα μεταλλικό πλέγμα πάνω στο οποίο θα κρεμάσετε μικρές γλάστρες. Αν, μάλιστα, ο τοίχος σας είναι λευκός θα αποτελέσει τον ιδανικό καμβά για να αναδειχτεί το πράσινο των φυτών.

pinterest.com

"Διαχωριστικά" χώρου Ένας καταπληκτικός τρόπος να διαχωρίσετε έναν ενιαίο χώρο είναι να δημιουργήσετε έναν πράσινο "τοίχο". Για να το πετύχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια επιδαπέδια κρεμάστρα. Στη βάση της τοποθετήστε στιλάτες γλάστρες ή καλάθια με φυτά και στη ράγα κρεμάστε διάφορα φυτά. Όσα περισσότερα βάζετε τόσο πιο πυκνός θα γίνεται ο «ζωντανός» τοίχος σας.

pinterest.com

Περβάζια παραθύρων Τα περισσότερα φυτά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό όταν είναι κοντά στο φως. Εκμεταλλευτείτε το και τοποθετήστε τα  μπροστά από τα παράθυρα. Μια υπέροχη ιδέα είναι να δημιουργήσετε μια πράσινη σύνθεση συνδυάζοντας διαφορετικά φυτά και κασπό. Ο χώρος σας θα αποκτήσει ζωντάνια και χρώμα και εσείς θα αισθάνεσθε πιο όμορφα μέσα σε αυτόν.

pinterest.com

Κρεμάστε φυτά από τα κουρτινόξυλα Τα κουρτινόξυλα υπάρχουν σε όλα τα σπίτια και μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε για να κρεμάσετε απευθείας γλάστρες ή να δημιουργήσετε ένα κρεμαστό, όπως αυτό της φωτογραφίας,  πάνω στο οποίο θα βάλετε τα φυτά σας. Τα κουρτινόξυλα είναι επίσης ιδανικά για αναρριχόμενα φυτά σε περίπτωση που θέλετε μια πιο φυσική διακόσμηση στον εσωτερικό σας χώρο.

pinterest.com

Απευθείας στον τοίχο Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο κενό που υπάρχει σε κάποιον τοίχο σας για να κρεμάσετε μερικές γλάστρες - στο χρώμα και στο μέγεθος που σας αρέσει - με τα αγαπημένα σας φυτά. Θα δώσουν μεγάλο οπτικό ενδιαφέρον και πολύ στυλ.

pinterest.com

Εσωτερική ζαρντινιέρα Ένας πολύ όμορφος τρόπος να βάλετε πράσινο στο σπίτι σας είναι να προμηθευτείτε μια ζαρντινιέρα – έπιπλο εσωτερικού χώρου, όπως αυτή της παρακάτω φωτογραφίας. Τα φυτά σας θα βρουν τη θέση τους ενώ παράλληλα θα διακοσμήσετε κομψά κάποια άδεια γωνιά του σπιτιού σας.

pinterest.com

Μοντέρνες ανθοστήλες Παρόμοιο αποτέλεσμα με τη ζαρντινιέρα θα σας προσφέρει και μια ή περισσότερες μοντέρνες ανθοστήλες.

pinterest.com

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα spirossoulis.com, αν πάλι έχετε ένα μικρό τραπεζάκι, μια μικρή ξύλινη σκάλα ή ένα σκαμπό στο σπίτι, μπορείτε χρησιμοποιήσετε αυτό ως ανθοστήλη.

Δείτε ακόμη:24 πράγματα που πρέπει να πετάξετε τώρα από το σπίτι! Δεν τα έχετε ανάγκη & απλά πιάνουν χώρο ...

Κρεμαστά στο ταβάνι Αναζητείστε σημεία στο ταβάνι σας (ή κοντά σε αυτό) από τα οποία μπορείτε να κρεμάσετε γλάστρες. Αν δεν υπάρχουν έτοιμα σημεία, τότε μερικοί μικροί γάντζοι που θα καρφώσετε στο ταβάνι μπορούν να σας βοηθήσουν. Για ένα αποτέλεσμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κρεμάστε τις γλάστρες σε διαφορετικά ύψη και θα δείτε πως ο χώρος σας αυτόματα θα μεταμορφωθεί και θα αποκτήσει το στυλ και τη «ζωή» που του λείπει.

pinterest.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ