Topwoman η Rima Hassan: Η Παλαιστίνια δικηγόρος έγινε Ευρωπαία βουλευτής - Η πορεία & το έργο της στην πολιτική (φωτό-βίντεο)

Μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Μεγάλη χαρά προκάλεσε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο εκλογικό βράδυ του LFI, του οποίου η λίστα έφτασε το 8,7% των ψήφων.

Η γαλλοπαλαιστίνια νομικός Ρίμα Χασάν γίνεται Ευρωπαία βουλευτής, μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, κατά την εκλογική βραδιά του LFI στη Λα Ροτόν του Παρισιού, την Κυριακή 9 Ιουνίου.

Η Ρίμα Χασάν είναι Γαλλίδα δικηγόρος, ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολιτικός παλαιστινιακής και συριακής καταγωγής, γεννημένη στις 28 Απριλίου 1992 στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Neirab, κοντά στο Χαλέπι (Συρία).

Χωρίς ιθαγένεια, έφτασε στη Γαλλία γύρω στα εννιά της και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στο Niort.

Μετά την απόκτηση της γαλλικής υπηκοότητας το 2010, απέκτησε μεταπτυχιακό στο διεθνές δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Panthéon-Sorbonne.

instagram @rimamobarak

Στη συνέχεια, η Rima Hassan ίδρυσε, το 2019, το Refugee Camp Observatory, μια ΜΚΟ αφιερωμένη στη μελέτη και την προστασία των προσφυγικών καταυλισμών σε όλο τον κόσμο.

Το 2023 ίδρυσε την κολεκτίβα Action Palestine France.

Image

Την ίδια χρονιά, εντάχθηκε στο La France insoumise ενόψει των ευρωεκλογών του 2024 και εξελέγη ευρωβουλευτής στις 9 Ιουνίου 2024.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ