"Μην φλερτάρετε!" - Το Κέιμπριτζ απαγορεύει τις σεξουαλικές σχέσεις ανάμεσα στους φοιτητές & τους καθηγητές

Τι επιβάλλει ο νέος κώδικας

Οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ έχουν κληθεί να σταματήσουν να φλερτάρουν με το προσωπικό στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής που θα απαγορεύει τις σεξουαλικές σχέσεις με καθηγητές.

Σύμφωνα με τον νέο κώδικα, το προσωπικό του πανεπιστημίου θα πρέπει να αναφέρει τέτοια συμπεριφορά ή οποιεσδήποτε ενέργειες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως "ιδιαίτερα οικείες" στον επικεφαλής του τμήματος ή στην ομάδα HR.⁠

Το Κέιμπριτζ προειδοποίησε ότι θα τηρούνται αρχεία τέτοιων συμπεριφορών, «εάν αυτό κριθεί απαραίτητο», και ενδέχεται να τεθούν σε ισχύ μέτρα «διαχωρισμού και προστασίας» φοιτητών και μελών του προσωπικού σε τέτοια περιστατικά.

Σύμφωνα με την Telegraph οι νέοι κανόνες αποτελούν μέρος της επικαιροποιημένης πολιτικής σχέσεων του Κέιμπριτζ, η οποία θα απαγορεύει από τον επόμενο μήνα όλες τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ προσωπικού και φοιτητών.

Το προσωπικό θα αποθαρρύνεται επίσης «έντονα» από το να συνάπτει στενές προσωπικές φιλίες με φοιτητές με τους οποίους συνδέεται ακαδημαϊκά.  

Στους υπαλλήλους του Κέιμπριτζ θα δοθεί περιθώριο ενός μήνα, μέχρι την 1η Αυγούστου, ώστε να παραδεχτούν τυχόν τρέχουσες ή παλαιότερες σχέσεις, ή στενές φιλίες με φοιτητές ή να τερματίσουν τυχόν σχέσεις μαζί τους. Μετά το πέρας της προθεσμίας, το προσωπικό μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπο ακόμη και με απόλυση. 

Το νέο σύνολο κανόνων θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη πολιτική σχέσεων του πανεπιστημίου, βάσει της οποίας πρέπει να αποφεύγονται οι σχέσεις μεταξύ φοιτητών και υπαλλήλων, αλλά δεν απαγορεύονται ρητά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ