Αυτό το "φτωχικό" street food με tacos πήρε αστέρι Michelin - Θα το βρείτε στο Μεξικό! (φωτό-βίντεο)

 Επιβραβεύει την καινοτομία των αυτόχθονων και τη σύγχρονη μεξικανική κουλτούρα

Το παραδοσιακό «El Califa de León» έγινε η πρώτη μεξικανική Taquería που έλαβε την πιο υψηλή αναγνώριση!

Η καντίνα, η οποία έχει διαστάσεις μόλις 3 επί 3 μέτρα, άνοιξε το 1968 από τον Juan Hernández.

Είναι ένα πολύ δημοφιλές μέρος για να δοκιμάσετε το παραδοσιακό μεξικάνικο τάκο που βρίσκεται στη γειτονιά San Rafael, στην Πόλη του Μεξικού.

Το «Gaonera», που πήρε το όνομά του προς τιμήν του Μεξικανού ταυρομάχου Rodolfo Gaona, είναι το σήμα κατατεθέν των tacos, το οποίο είναι καρυκευμένο μόνο με αλάτι και λίγο λάιμ.

Ο βραβευμένος με James Beard κριτικός γεύσης Bill Esparza έχει φάει στη συγκεκριμένη taqueria το πιάτο Bliss, «ένα τριπλό τάκος από χοντρά κομμένα bistec, costilla και gaonera σε χειροποίητες τορτίγιες καλαμποκιού, με salsa de tomatillo crudo με κομμένα κρεμμύδια και μια καπνιστή salsa de chile pasilla στο El Califa de León».

Ο ίδιος είπε στο «Good Morning America»: «Το τάκος είναι ένας τρόπος ζωής, που δημιουργήθηκε με την τορτίγια ως σκεύος και σίγουρα αξίζει Michelin.

Μεξικό: Αστέρι Michelin σε εστιατόριο που σερβίρει τάκος - Το 1ο την ιστορία
The MICHELIN Guide

Μεξικό: Αστέρι Michelin σε εστιατόριο που σερβίρει τάκος - Το 1ο την ιστορία
Google Maps

Η βράβευση του El Califa de León με ένα αστέρι Michelin επιβραβεύει ουσιαστικά την καινοτομία των αυτόχθονων και τη σύγχρονη μεξικανική κουλτούρα, που τοποθετείται στην παγκόσμια σκηνή».

Μεξικό: Αστέρι Michelin σε εστιατόριο που σερβίρει τάκος - Το 1ο την ιστορία

«Αυτή η taqueria μπορεί να έχει χώρο μόνο για μια χούφτα ανθρώπων που μπορούν να σταθούν και να φάνε, αλλά η δημιουργία της, το Gaonera taco, είναι εξαιρετικό πιάτο», αναφέρει ο Οδηγός Michelin στην πρόσφατα ενημερωμένη έκδοσή του.

Μεξικό: Αστέρι Michelin σε εστιατόριο που σερβίρει τάκος - Το 1ο την ιστορία
Google Maps

«Το μοσχαρίσιο φιλέτο σε λεπτές φέτες μαγειρεύεται κατά παραγγελία, καρυκεύεται μόνο με αλάτι και λίγο λάιμ. Ταυτόχρονα, ένας δεύτερος μάγειρας ετοιμάζει τις εξαιρετικές τορτίγιες καλαμποκιού, δίπλα. Ο συνδυασμός που προκύπτει είναι στοιχειώδης και αγνός», αναφέρεται επίσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ