Σπύρος Σούλης: Τα υπέρα & τα κατά του γωνιακού καναπέ και του μακρόστενου - Ποιον να επιλέξετε για το σπίτι σας ;

Ας μάθουμε!

Η επιλογή μεταξύ ενός γωνιακού καναπέ και ενός μακρόστενου, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των διαστάσεων του χώρου σας, της διακόσμησης του σπιτιού σας και του προσωπικού σας γούστου.

Αν ετοιμάζεστε να επενδύσετε σε έναν καινούργιο δείτε παρακάτω τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν όπως και τα μειονεκτήματα για να είστε σίγουροι για την τελική επιλογή σας:

Γωνιακός καναπές:

Πλεονεκτήματα

Περισσότερο χώρο για κάθισμα: Ένας γωνιακός καναπές παρέχει περισσότερο χώρο για να κάθεστε σε σύγκριση με έναν μακρόστενο. Επομένως προτιμήστε τον αν έχετε μεγάλη οικογένεια ή αν σας επισκέπτονται συχνά φίλοι στο σπίτι.

Διαχωρίζει όμορφα ενιαίους χώρους: Λόγω του γωνιακού σχήματος, ένας γωνιακός καναπές μπορεί να βοηθήσει στον ομοιόμορφο διαχωρισμό ενός ενιαίου χώρου σε διαφορετικές λειτουργικές περιοχές, όπως ένα σαλόνι από την κουζίνα.

Μειονέκτημα:

Καταλαμβάνει περισσότερο χώρο: Λόγω του μεγέθους του, ο γωνιακός καναπές μπορεί να καταλάβει περισσότερο χώρο στο καθιστικό σας, ειδικά εάν αυτό είναι μικρό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα spirossoulis.com, ο μακρόστενος καναπές:

Κομψότητα: Οι καναπέδες σε ευθεία συχνά προσφέρουν μια κομψή και μοντέρνα εμφάνιση στον χώρο και είναι ιδανικοί για όσους από εσάς αναζητάτε ένα πιο κομψό στιλ.

Ευελιξία: Οι μακρόστενοι καναπέδες είναι πιο ευέλικτοι σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση και τη διακόσμηση του χώρου, καθώς μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορες θέσεις με μεγάλη ευκολία.

Ιδανικός για μικρούς χώρους: Εάν έχετε περιορισμένο χώρο, ένας μακρόστενος καναπές μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή, καθώς δεν καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο.

Μειονέκτημα:

Λιγότερες θέσεις καθίσματος: Ένας μακρόστενος καναπές συνήθως προσφέρει λιγότερες θέσεις καθίσματος σε σύγκριση με έναν γωνιακό.

Όταν έρθει η στιγμή να επιλέξετε είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις του δωματίου σας, τις ανάγκες σας για θέσεις καθίσματος και το στιλ που επιθυμείτε να δημιουργήσετε στο καθιστικό σας.

Διαβάστε ακόμη:Με αυτούς τους 6 τρόπος θα κάνετε πιο όμορφο το σαλόνι σας – Ήρθε η στιγμή της «ανανέωσης» (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ