Πέθανε η τραγουδίστρια Μαριαλένα Οικονομίδου: Κόρη του κορυφαίου κονφερσιέ Γιώργου Οικονομίδη και εγγονή της Νίτσας Τσαγανέα (φωτό & βίντεο)

Η Μαριαλένα Οικονομίδου έχασε στα 67 της , τη μάχη με τον καρκίνο

Έχασε τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο η τραγουδίστρια Μαριαλένα Οικονομίδου σε ηλικία 67 ετών. Ήταν κόρη του κονφερασιέ Γιώργου Οικονομίδη και εγγονή της Νίτσας Τσαγανέα.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω των social media, με ανάρτηση του δημοσιογράφου, Αντώνη Μποσκοΐτη, αλλά και του Σπύρου Μπιμπίλα.

Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοΐς έγραψε στο Facebook τα εξής: «Αποχαιρετούμε τη Μαριαλένα Οικονομίδου, την κόρη του Γιώργου Οικονομίδη. Έφυγε πριν λίγη ώρα στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν με προχωρημένο καρκίνο. Εδώ και τρία χρόνια δεν είχαμε καμία επικοινωνία. Λυπάμαι πολύ. Ήταν νέα γυναίκα και ιδιαίτερα δημιουργική. Ετών 67. Το πρωί θα αναρτήσω τη μεγάλη συνέντευξη που μου είχε δώσει το Φεβρουάριο του 2020, απ’ όπου και οι photos της Αγγελική Παπαϊωάννου. Θερμά συλλυπητήρια στα δύο της παιδιά και τις οικογένειες τους».


«Σ’ ευχαριστώ που με έβαλες στον χώρο του τραγουδιού με τόση αγάπη. Ήσουν ένα εύθραυστο και τρυφερό πλάσμα. Μαζί με το ΤΑΣΕΗ που κάναμε τόσες συναυλίες γινόσουν ευτυχισμένη. Ευτύχησες ευτυχώς να δεις πρόσφατα 4 εγγονάκια από τα 2 υπέροχα παιδιά σου, τους αγαπημένους μου Λιάνα και Γιώργο. Κουράγιο παιδιά και συ Ντόρις, αγαπημένη της φίλη που την πρόσεχες με αγάπη. Κουραγιο. Δεν θα σε ξεχάσουμε Μαριαλένα μου» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Μπιμπίλας στο Facebook.


Η Μαριαλένα Οικονομίδου γεννήθηκε το 1957. Ήταν κόρη του Γιώργου Οικονομίδη και της Λιάνας Βιτσώρη. Γιαγιά της ήταν η Νίτσα Τσαγανέα και παππούς της ο Χρήστος Τσαγανέας. 

Μέσα σε αυτό το καλλιτεχνικό οικογενειακό περιβάλλον, γρήγορα πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με το τραγούδι. Από την ηλικία των 16 ετών άρχισε να γράφει μουσική, ποίηση και στίχους, ενώ παράλληλα σπούδασε στη σχολή θεάτρου του Πέλου Κατσέλη, αλλά και σκηνοθεσία στη σχολή Σταυράκου.  

Συνολικά είχε πέντε δισκογραφικές δουλειές. Το 1991 ξεχωρίζει ο δίσκος της «Το φως του φεγγαριού μου» σε στίχους δικούς της και μουσική, παραγωγή και ενορχήστρωση του Στέφανου Κορκολή. 

 

Τον Ιούλιο του 2023, με πρωτοβουλία της διοργανώθηκε μια μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα για τον πατέρα της στο θέατρο Άλσος. Πριν από 8 μήνες και ενώ είχε ήδη νοσήσει από καρκίνο έφυγε από τη ζωή ο αδελφός της, Χρήστος Οικονομίδης. H Mαριαλένα Οικονομίδου υπήρξε παντρεμένη με τον Ρομπέρτο Καρριέρε.

Δείτε τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη πριν από έναν χρόνο.

Διαβάστε ακόμα: Μαριαλένα Οικονομίδου για τη Ματούλα: "Ο γιος της ο Λορέντζο υπέφερε όταν η μαμά του μπήκε δυο φορές φυλακή" - "Τον μεγάλωσα εγώ με τα παιδιά μου"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ