Με εγκεφαλικό στο νοσοκομείο ο Νόαμ Τσόμσκι: Ο Αμερικανός διανοούμενος δυσκολεύεται να μιλήσει - Η δεξιά πλευρά έχει παραλύσει

Ο 95χρονος Νόαμ Τσόμσκι μεταφέρθηκε από τις ΗΠΑ στη Βραζιλία πατρίδα της συζύγου του

Σε νοσοκομείο της Βραζιλίας νοσηλεύεται ο 95χρονος διανοούμενος Νόαμ Τσόμσκι έπειτα από εγκεφαλικό που υπέστη τον Ιούνιο.

Η απουσία του Τσόμσκι από τη δημοσιότητα τον τελευταίο χρόνο είχε πυροδοτήσει διάφορες εικασίες σχετικά με την υγεία του.

Τη Δευτέρα, η βραζιλιάνικη εφημερίδα Folha de São Paulo ανέφερε ότι ο 95χρονος Αμερικανός καθηγητής δεν έχει σχολιάσει τον πόλεμο στη Γάζα, παρά τα αιτήματα των υποστηρικτών του και του Τύπου, επειδή υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο στις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα: Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα με συνείδηση - Η ζωή είναι άδεια χωρίς αυτήν - Δείτε το υπέροχο βίντεο Noam Chomsky! (βίντεο)

«Δυσκολεύεται να μιλήσει και η δεξιά πλευρά του σώματός του έχει παραλύσει», ανέφερε το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Αμερικανοί γιατροί είπαν ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι περισσότερο και έτσι η σύζυγος του Τσόμσκι, Βαλέρια, αποφάσισε να τον μεταφέρει αεροπορικώς στο Σάο Πάολο, όπου το ζευγάρι έχει σπίτι από το 2015, για να λάβει εξειδικευμένη θεραπεία.

Κατά την άφιξή του, ο Τσόμσκι φέρεται να εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Εκεί τον επισκέπτεται καθημερινά νευρολόγος, λογοθεραπευτής και πνευμονολόγος. «Η κατάστασή του έχει βελτιωθεί σημαντικά», προσθέτει η εφημερίδα. «Βγήκε από τη ΜΕΘ και τώρα βρίσκεται σε κανονικό δωμάτιο».

Δείτε ακόμα: Νόαμ Τσόμσκι κατά των Γερμανών: «θέλουν να αρπάξουν τον πλούτο της Ελλάδας»!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ