Στο «κόκκινο» η χώρα: Χάρτης με θερμοκρασίες ανά περιοχή, που θα έχουμε 44 βαθμούς - Την Παρασκευή θα πέσει ακόμα και... χαλάζι (βίντεο)

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα, το κύμα καύσωνα σαρώνει τη χώρα, αλλαγή του σκηνικού από την Παρασκευή

Καμίνι θυμίζει η χώρα με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου, ενώ σύμφωνα με το meteo σε κάποιες περιοχές θα έχουμε ακόμα και 44 βαθμούς.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/ΕΑΑ, πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες αναμένονται και την Πέμπτη 13/06 σε πολλές περιοχές της χώρας. Εκτίμηση των μεγίστων θερμοκρασιών παρουσιάζεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.

 

Η πρόγνωση αφορά την Πέμπτη, 13/06/2024, ώρα 15:00. Ο χάρτης με τις μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα:

Σήμερα Πέμπτη θα είναι η δεύτερη πιο ζεστή ημέρα για τη χώρα, που θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό και τις παροδικές αραιές νεφώσεις αλλά και σκόνη στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο

Χθες Τετάρτη το θερμόμετρο ξεπέρασε σε 50 μετεωρολογικούς σταθμούς του Ε.Α.Α. και τους 40 βαθμούς. Και σήμερα θα φτάσει στα ηπειρωτικά σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα τους 41 με 42 Kελσίου και τοπικά σε ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 43 βαθμούς. 

Αρκετή η ζέστη και στα νησιά και περισσότερο στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και το εσωτερικό της Κρήτης. Υψηλές όμως είναι και οι ελάχιστες τιμές, είναι χαρακτηριστικό ότι σε δεκάδες σταθμούς στο νότιο Αιγαίο ήδη από τις 07:00 ξεπερνούσε τους 30 βαθμούς.

Το πόσο ψηλά θα ανέβει τελικά το θερμόμετρο σήμερα θα το καθορίσουν και η αραιή συννεφιά με τη σκόνη και ο τοπικός άνεμος. Η αραιή συννεφιά θα περιορίσει την άνοδο, ενώ οι δυτικοί άνεμοι δρώντας ως καταβατικός άνεμος (λίβας) θα βοηθήσουν την άνοδο σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.



Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια, θα παραμείνει όμως υψηλά στα νότια στους 38 με 39 βαθμούς και τοπικά στο εσωτερικό της Κρήτης και 40 βαθμούς. Ένα ψυχρό μέτωπο που κατέρχεται από τα Βαλκάνια θα δώσει όχι μόνο στις γειτονικές χώρες καταιγίδες, αλλά το απόγευμα και το βράδυ και στα βόρεια της χώρας, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, δίνοντας τη λήξη του καύσωνα. Μάλιστα τοπικά αυτές οι καταιγίδες μπορεί να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται με ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια) ή και από χαλάζι.

ΧΑΡΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ