Άπιστος σύζυγος έκανε μήνυση στην Apple όταν η γυναίκα του ανακάλυψε τα μηνύματα που έστελνε σε πόρνες – «Όταν λέμε delete… είναι delete»

«Αν ήμουν σε θέση να της μιλήσω λογικά και δεν το είχε καταλάβει μόνη της με τόσο άσχημο τρόπο, ίσως να ήμουν ακόμα παντρεμένος».

Ένας Βρετανός επιχειρηματίας, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, μηνύει την Apple , επειδή η γυναίκα του ανακάλυψε διαγραμμένα μηνύματα που έστελνε σε εργάτριες του σεξ και τον οδήγησαν στο διαζύγιό του.

Ο άνδρας ισχυρίζεται ότι η έλλειψη διαφάνειας της Apple σχετικά με την κατάσταση των διαγραμμένων μηνυμάτων συνέβαλε στο να βρει η σύζυγός του ενοχοποιητικά κείμενα στο iMac της οικογένειας, παρά το γεγονός ότι εκείνος τα είχε διαγράψει. 

Αυτή η ανακάλυψη ώθησε τη σύζυγό του να υποβάλει αίτηση διαζυγίου.

Σε συνέντευξή του στους The Times, ο άνδρας παραδέχτηκε ότι επικοινωνούσε με μέσω της εφαρμογής iMessage κατά τα τελευταία χρόνια του γάμου του με πόρνες.

Είπε ότι διέγραψε τα μηνύματα, πιστεύοντας ότι δεν υπήρχαν πια.

«Αν σας πουν ότι ένα μήνυμα διαγράφεται, έχετε το δικαίωμα να πιστεύετε ότι έχει διαγραφεί», δήλωσε στους Times.

Περιέγραψε τη δοκιμασία ως «οδυνηρή και ωμή», προσθέτοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο το έμαθε η σύζυγός του ήταν ιδιαίτερα βάναυσος.

«Αν ήμουν σε θέση να της μιλήσω λογικά και δεν το είχε καταλάβει μόνη της με τόσο άσχημο τρόπο, ίσως να ήμουν ακόμα παντρεμένος».

Τώρα ζητά αποζημίωση άνω των 5 εκατομμυρίων λιρών, καλύπτοντας τον διακανονισμό του διαζυγίου του και τα νομικά έξοδα, υποστηρίζοντας ότι η Apple τον παραπλάνησε σχετικά με τη διαγραφή μηνυμάτων.

Ο Simon Walton, από τη δικηγορική εταιρεία Rosenblatt του Λονδίνου, η οποία εκπροσωπεί τον επιχειρηματία, δήλωσε στην Telegraph: «Η Apple δεν ήταν σαφής με τους χρήστες ως προς το τι συμβαίνει με τα μηνύματα που στέλνουν, λαμβάνουν και, κυρίως, διαγράφουν».

Ο Walton τόνισε ότι το iPhone ενημερώνει συχνά τους χρήστες ότι τα μηνύματα διαγράφονται, αλλά ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι προσβάσιμα σε άλλες συνδεδεμένες συσκευές.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ