Σπύρος Σούλης: Τα 7 χρώματα που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής & διάθεσή σας - Θετικά ή αρνητικά όμως ;

Πως μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή σας;

Το να βάψετε το υπνοδωμάτιό σας κόκκινο μπορεί να ακούγεται καταπληκτική ιδέα, αλλά είναι πολύ πιθανό να σαμποτάρει τον ύπνο σας.

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν πως οι αποχρώσεις που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής και τη διάθεσή σας.

Τα χρώματα τοίχου, ιδιαίτερα όταν βρίσκονται στο σπίτι σας επηρεάζουν πολύ τα συναισθήματα σας. Γι αυτό και είναι σημαντικό να τα επιλέξετε με προσοχή.

Φυσικά και η αντίληψη του χρώματος είναι ως ένα βαθμό υποκειμενική και προσωπική. Ωστόσο, οι συναισθηματικές αντιδράσεις σε συγκεκριμένα χρώματα φαίνεται να έχουν μια κοινή τάση.

Κόκκινο. Έχετε αναρωτηθεί γιατί το συναντάτε συχνά σε εστιατόρια; Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που διεγείρει την ενέργεια και είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται οι άνθρωποι όταν βγαίνουν έξω για φαγητό με φίλους.

Έχει διατυπωθεί πως το κόκκινο μπορεί να ανεβάσει τους παλμούς της καρδιάς και την πίεση. Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί δεν είναι καλή επιλογή για ένα υπνοδωμάτιο.

Μπλε. Αν θέλετε να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας γαλήνιο ή το μπάνιο σας να μοιάζει με spa, τότε το μπλε είναι το κατάλληλο χρώμα. Συμβάλει στον καλό ύπνο και δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ηρεμίας.

Κάποιες αποχρώσεις του μπλε, ωστόσο, μπορεί να σας κάνουν… να κρυώνετε! Γι αυτό αποφύγετε να βάψετε μπλε όλο σας το σπίτι κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Πράσινο. Όταν κάποιος βλέπει πράσινο, το μυαλό του αυτόματα πάει στις αποχρώσεις του πρασίνου που βρίσκονται στη φύση. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί ένα τονωτικό και ταυτόχρονα ήσυχο συναίσθημα.

Θεωρείται πως είναι ανανεωτικό και η αλήθεια είναι πως ταιριάζει σχεδόν σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, αν θέλετε συναισθήματα άνεσης και ηρεμίας.

Μωβ. Οι άνθρωποι έχουν συνδέσει το μωβ χρώμα με κάτι το βασιλικό και πλούσιο. Αν θέλετε το σπίτι σας να φαίνεται πολυτελές με τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια, το μωβ είναι το ιδανικό χώμα για εσάς.

Επίσης διεγείρει το δημιουργικό κομμάτι του μυαλού, γι αυτό, αν θέλετε να έχετε έναν καλό και ξεκούραστο ύπνο, αποφύγετε να βάψετε το υπνοδωμάτιό σας μωβ.

Διαβάστε ακόμη:Σπύρος Σούλης: Τα υπέρα & τα κατά του γωνιακού καναπέ και του μακρόστενου - Ποιον να επιλέξετε για το σπίτι σας ;

Λευκό. Το λευκό μπορεί να φαίνεται αδιάφορο σαν χρώμα, πολλοί σχεδιαστές όμως θεωρούν πως είναι κατάλληλο για να κάνει έναν χώρο «ανοιχτό» και «αέρινο». Η αλήθεια είναι πως το άσπρο δύσκολα θα επηρεάσει τα συναισθήματά σας, γι αυτό και δύσκολα μπορεί να είναι μια λάθος επιλογή.

Μαύρο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα spirossoulis.com, το μαύρο είναι ένα πολύ δραματικό χρώμα και έχει τη δυνατότητα να δώσει στον χώρο ιδιαίτερη κομψότητα.

Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει και συναισθήματα μελαγχολίας. Γι αυτό χρησιμοποιήστε το σωστά και σε μικρές δόσεις. Αν ακόμα θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ως βασικό χρώμα στους τοίχους, φροντίστε να του δώσετε ένα γυαλιστερό τελείωμα!

Καφέ. Αν βάψετε και τους τέσσερις τοίχους ενός δωματίου καφέ, θα μετατρέψετε το σωμάτιο σε έναν χώρο ζεστό, φιλόξενο και ασφαλή. Σκεφτείτε το καφέ για τα δωμάτια που συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι. Δίνει την αίσθηση της οικειότητας και της συντροφικότητας.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ