Βίντεο: Της πέταξε τον καφέ στα μούτρα κι εκείνη του έσπασε το παρμπρίζ με σφυρί - Η 23χρονη Έμα Λι ένιωσε απειλή και αντέδρασε

Ο άνδρας που πέταξε τον καφέ θεώρησε ότι ήταν ακριβός και ζήτησε τα χρήματά τους πίσω

Μια 23χρονη Έμα Λι, υπάλληλος σε καφέ στο Σιάτλ, ανέβασε ένα βίντεο στον λογαριασμό της στα social και έγινε viral.

Στο βίντεο φαίνεται έναν άνδρας που έχει πάρει καφέ να τον επιστρέφει και να ζητάει τα χρήματά του πίσω. Μετά από έντονο διάλογο και αφού η υπάλληλος τους λέει ότι δεν θα πάρει τα χρήματα, εκείνος της πετάει τον καφέ και το νερό.

Τότε η Έμα Λι, βγαίνει από το παράθυρο με ένα σφυρί στο χέρι το καρφώνει στο παρμπρίζ και το σπάει.

Σύμφωνα με την ανάρτησή της ένιωσε να απειλείτε και αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο, ενώ ταυτόχρονα θέλησε να δείξει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι κοπέλες από δύστροπους πελάτες.

Η 23χρονη υπέβαλε μήνυση κατά του άνδρα ο οποίος δεν αποκλείεται να προσφύγει και ο ίδιος στη δικαιοσύνη για τις ζημιές στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του.

H 23χρονη σε ανάρτησή της αναφέρει για το περιστατικό

«Λόγω της απρόβλεπτης προσοχής που έχει λάβει αυτό το βίντεο, θέλω να αφιερώσω λίγο χρόνο για να αναφερθώ στο πραγματικό ζήτημα εδώ. Την ασφάλεια των γυναικών, και πιο συγκεκριμένα εκείνων που είναι δυσανάλογα λιγότερο προστατευμένες. Δουλεύουμε μόνες μας σε αυτόν τον κλάδο, φορώντας σχεδόν τίποτα και αλληλεπιδρώντας με άνδρες (τους περισσότερους από τους οποίους δεν γνωρίζουμε) όλη την ημέρα. Η πλειονότητα των ανθρώπων που συναντάμε κατά τη διάρκεια της βάρδιας μας είναι ευγενικοί, με σεβασμό, συνολικά καταπληκτικοί άνθρωποι! 

Ωστόσο, περιστασιακά βλέπουμε αυτούς που θεωρούν σκόπιμο να γίνουν βίαιοι τόσο λεκτικά όσο και σωματικά. Βρισκόμαστε στο 2024 και οι γυναίκες σε αυτόν τον κλάδο γνωρίζουν, ότι αυτές οι αλληλεπιδράσεις συμβαίνουν σε πάρα πολύ τακτική βάση, αν όχι σε εμάς προσωπικά, σε κάποιον που γνωρίζουμε ή αγαπάμε. Σε ποιο σημείο κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης μια γυναίκα έχει το δικαίωμα να προστατεύσει τον εαυτό της; Ποια είναι η κατάλληλη αντίδραση; Γνωρίζω αυτόν τον άνθρωπο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε επιθετικός, αλλά είναι η πρώτη φορά που έγινε σωματικά βίαιος μαζί μου. Είχε πάρει αυτό που είχε πληρώσει και ήταν θυμωμένος για το τίμημα. 

Το γεγονός ότι το πρώτο πράγμα που θέλουν να μάθουν οι άνθρωποι είναι τι έκανα για να αξίζω να μου ρίξει δύο ποτά είναι αηδιαστικό. Πρέπει να αλλάξουμε την αφήγηση αυτών των συζητήσεων. Τι είναι αυτό που αξίζει; Δεν είναι πια η εποχή των γυναικών που θα χαμογελάσουν και θα ζητήσουν συγγνώμη, έχοντας ως μόνη αποδεκτή αντίδρασή μας την τέχνη της αποκλιμάκωσης – αυτή τη φορά, θα αντεπιτεθούμε! Υπάρχει μια διάσημη ρήση: “Είναι καλύτερα να πεθάνεις όρθιος, παρά να ζεις γονατιστός”».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ