Greek TopWomen Awards 2024 - Γιάννα Ανδρονοπούλου CEO Microsoft Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας - βραβεύσαμε την πιο επιδραστική γυναίκα στο σύμπαν της τεχνολογίας για τη Μεσόγειο

Το eirinika & το madeingreece.news απένειμαν το βραβείο της Top Woman στην Γιάννα Ανδρονοπούλου - Ας την γνωρίσουμε καλύτερα

Η Γιάννα Ανδρονοπούλου ηγείται της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας από τον Ιούλιο του 2023. Υπήρξε στέλεχος σε εταιρείες κολοσσούς όπως η Ericsson, Telecom και Huawei

Σήμερα, είναι η απόλυτη leader για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στις τρεις χώρες της ευθύνης της. Κύριο μέλημα της, να δημιουργήσει ένα θετικό αποτύπωμα με την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην οικονομία και στις ζωές των ανθρώπων.


Βραβεύτηκε ως η πιο επιδραστική γυναίκα στο σύμπαν της τεχνολογίας για την Μεσόγειο.

 

Διαβάστε ακόμα: 3rd Greek TopWomen Awards σε 22 κορυφαίες γυναίκες στο επιχειρείν & τον πολιτισμό - Life Achievement στην Αγγελική Φράγκου - Τιμής ένεκεν σε 7 «μάνες κουράγιο» (φωτό)

 

Η Γιάννα Ανδρονοπούλου, μια δυναμική γυναικεία παρουσία, διατελεί από τον Ιούνιο του 2023 ως Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft Hellas, ενός από τους σημαντικότερους τεχνολογικούς κολοσσούς στον κόσμο και ιδίως στην Ελλάδα. Η ίδια έχει μακρά πορεία στον χώρο της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας, ξεκινώντας την καριέρα της στην Ελλάδα και συνεχίζοντας στο εξωτερικό σε σημαντικές διοικητικές θέσεις. 


Κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου-Μηχανικού και MBA από κορυφαία πανεπιστήμια, έχει λάβει πολλές διακρίσεις για τη συμβολή της στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην Ελλάδα. Η ίδια θεωρεί πως η τεχνολογία βελτιώνει τον κόσμο και αποτελεί βασικό παράγοντα για την επιτυχία μιας υγιούς επιχείρησης.
Η προϋπηρεσία της, σε εταιρείες τεχνολογίας είναι μακρά και ενδιαφέρουσα. Θήτευσε στην Intracom Telecom από το 1994 και μετά, μία εταιρεία στην οποία παρέμεινε για 7 χρόνια, ενώ στο βιογραφικό της περιλαμβάνεται επίσης και η δωδεκαετής θητεία της στην Ericsson Hellas, με τη Huawei Technologies να ακολουθεί, εταιρεία στην οποία παρέμεινε για περίπου τεσσεράμισι χρόνια.  


Με την Microsoft Hellas τους ενώνει μια κοινή πορεία σχεδόν δέκα χρόνων, καθώς συνεργάζεται μαζί της ήδη από το 2014, όποτε και είχε αναλάβει να καθοδηγήσει την εταιρεία σε σημαντικές συνεργασίες στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού. 


Σήμερα από τη θέση της ως CEO της Microsoft Hellas, έχει επικεντρωθεί στην ψηφιακή μεταμόρφωση και την ενίσχυση της καινοτομίας, με στόχο την αναβάθμιση των επιχειρησιακών διαδικασιών και την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και κοινωνικών πρωτοβουλιών. 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ