Ρέα Βιτάλη: Το βίντεο του Σταρόβα είναι μία υπόμνηση για τον εύθραυστο χαρακτήρα της ζωής και του κόσμου που χτίζουμε

Ο Δημήτρης Σταρόβας, μιλάει με δυσκολία, αργά, σέρνει κάποιες λέξεις και κάποιες άλλες δυσκολεύεται «σκέφτηκα ότι δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Μέσα στη ζωή είναι όλα»

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μη συμπαθεί τον Δημήτρη Σταρόβα. Εγώ τον αγαπώ αν και, δεν το κρύβω, κάποιες φορές, κατά τη συνεργασία μας, ειδικά στο ραδιόφωνο, ήθελα να τον πνίξω με τα ίδια μου τα χέρια.

Διότι ο Σταρόβας είναι μία ειδική κατηγορία κατά την οποία το ταλέντο δεν χωράει μέσα στον άνθρωπο. Ξεχειλίζει και προκύπτουν διάφορες καταστάσεις, τις περισσότερες φορές σπαρταριστές.

Ο Σταρόβας υπέστη πρόσφατα εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα την πρόσκαιρη απώλεια της ομιλίας του, την οποία, όμως, ανακτά σταδιακά. Την Κυριακή ανέβασε ένα βίντεο στο Instagram για να μας ενημερώσει ότι πάει καλύτερα και να ευχαριστήσει για τις ευχές και τη συμπαράσταση. 

Αλλος στη θέση του δεν θα το έκανε. Γιατί μιλάει με δυσκολία, αργά, σέρνει κάποιες λέξεις και κάποιες άλλες δυσκολεύεται να τις αρθρώσει. «Σκέφτηκα ότι δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Μέσα στη ζωή είναι όλα» μας λέει. 

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης στο protagon.gr

«Συγκλονιστικό βίντεο» διάβασα κάπου. Συγκίνηση, μήνυμα ζωής και άλλα σχετικά. Κρατάμε τη συγκίνηση και πετάμε όλα τα άλλα. Γιατί το βίντεο του Σταρόβα δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από μία υπόμνηση για τον εύθραυστο χαρακτήρα της ζωής και του κόσμου που χτίζουμε γύρω μας. Και είναι χρήσιμο μόνο αν το εκτιμήσεις με αυτόν τον τρόπο. 

Αν σκεφτείς, δηλαδή, ότι αύριο ή μεθαύριο, ίσως και απόψε, μπορεί και εσύ να βρεθείς στη θέση του Σταρόβα. 

Συμβαίνει, άλλωστε, σε χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά. Ενα παιχνίδισμα μιας αρτηρίας, ένα δυστύχημα, μία κακή στιγμή. Χρειάζεσαι χρόνο για να αλλάξεις τη ζωή σου. Αλλά η ζωή χρειάζεται μόλις ένα δευτερόλεπτο για να αλλάξει εσένα. 

Το βίντεο του Σταρόβα θυμίζει και κάτι πιο απλό, πιο άμεσο. Μπορεί η επιστήμη να έχει προχωρήσει, η τεχνολογία να καλπάζει, αλλά με αυτά που βλέπεις και ακούς γύρω σου αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει μία επιδημία από καρκίνους, εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια. Ναι, μία εξήγηση βρίσκεται στην επιμήκυνση του προσδόκιμου ζωής. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχαν στον κόσμο τόσοι άνθρωποι πάνω από τα εξήντα. Συνεπώς είναι λογικό να πληθαίνουν αυτά τα περιστατικά. 

Ομως αν κοιτάξεις την αύξηση των περιστατικών καρκίνου. Μέσα σε τριάντα χρόνια, από το 1990 ως το 2020 τα περιστατικά καρκίνου σε ανθρώπους κάτω των 50 ετών αυξήθηκαν στην Ευρώπη κατά 79%. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας λέει ότι κάθε μέρα πεθαίνουν 7.400 Ευρωπαίοι από αιτίες που συνδέονται με την κατανάλωση επεξργασμένων τροφίμων, το κάπνισμα και το αλκοόλ. Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ευρώπη από ασθένειες που συνδέονται με το άγχος. 

Τα διαβάζεις όλα αυτά και σκέφτεσαι ότι μπορεί να ζούμε περισσότερο, αλλά τρεφόμαστε με θάνατο, σκοτώνοντας κάθε μέρα ένα κομμάτι του εαυτού μας. Για αυτό και τώρα περιμένω το επόμενο βίντεο του αγαπημένου Σταρόβα που θα σαρκάζει τον εαυτό του, θα έχει πετάξει τσιγάρα και κιλά και θα μας καλεί να προσέξουμε περισσότερο τον εαυτό μας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ