Αυτά είναι τα πιο διαχρονικά έπιπλα για την καλοκαιρινή διακόσμηση - Το δυναμικό comeback των ψάθινων!

Χαρίζουν μοναδική αισθητική σε κάθε χώρο

Τα απόλυτα και πιο διαχρονικά έπιπλα για την καλοκαιρινή διακόσμηση είναι τα ραττάν φυσικά, καθώς αυτή η αγαπημένη τάση έχει κάνει ένα τεράστιο ταξίδι στον χρόνο. 

Από τα γεμάτα ιστορία χωριά της Ασίας μέχρι τις ακτές της Αφρικής, το μπαμπού ταξιδεύει εδώ και αρκετούς αιώνες σε όλο τον κόσμο, χαρίζοντας τη μοναδική του αισθητική σε κάθε κουλτούρα που αγκαλιάζει.

Σύμφωνα με το spirossoulis.com:

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τα ραττάν έπιπλα να ξεχωρίζουν τόσο; 

Μα φυσικά η αίσθηση που μας προσφέρουν πίσω από την κομψή τους όψη και την ανθεκτικότητά τους. Τα ραττάν έπιπλα έχουν την ιδιότητα να μας κάνουν να νιώθουμε πιο χαλαροί, πιο ανέμελοι, γι'αυτό και συνδέονται κυρίως με την καλοκαιρινή διακόσμηση.

Τα έπιπλα αυτού του είδους όταν αποτελούνται από φυσικό μπαμπού, δεν σκεβρώνουν, δεν αποσυντίθενται και δεν επηρεάζονται εύκολα από τις καιρικές συνθήκες, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για χρήση σε ζεστά και υγρά κλίματα. Επιπλέον, είναι γνωστά για την ικανότητά τους να ανανεώνουν τον αέρα του χώρου, προσφέροντας δροσιά ακόμη και στις πιο ζεστές μέρες.

Χαρακτηριστικά που διατηρούνται με το πέρασμα του χρόνου

Αυτά τα έπιπλα προσθέτουν μια vintage νότα και μια ιδιαίτερη υφή σε κάθε χώρο. Είναι ελαφριά, πάρα πολύ κομψά και συνδυάζονται σχεδόν με όλα τα χρώματα και τα διακοσμητικά στιλ. Ένα ακόμα τεράστιο προτέρημα είναι ότι καθαρίζονται εύκολα και φθείρονται πολύ δύσκολα. Επομένως είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, πρακτικά, λειτουργικά και μπορούν να χρησιμοποιούνται ξανά και ξανά.

Η Επιστροφή των Ψάθινων Επίπλων στη Μόδα

Αν και ποτέ δεν έχασαν την αίγλη τους, τα ραττάν έπιπλα έχουν επιστρέψει δυναμικά στις διακοσμητικές τάσεις καθώς πολλοί interior designers τα χρησιμοποιούν για να δώσουν στην επίπλωσή των χώρων μοναδικότητα και φινέτσα. Επομένως αν έχετε κρατημένα από τους γονείς σας παλιά κομμάτια από ραττάν ή μπαμπού είναι ευκαιρία να τα αξιοποιήσετε γιατί πρόκειται για διακοσμητικά διαμάντια για το σύγχρονο σπίτι.

Η επιλογή ψάθινων επίπλων δεν είναι μόνο μια αισθητική δήλωση, αλλά και μια επένδυση σε ανθεκτικότητα και διαχρονικότητα. Καθώς εντάσσετε αυτά τα κομμάτια στον χώρο σας, ανακαλύπτετε μια νέα διάσταση στο σπίτι σας που ενσωματώνει την ιστορία, την άνεση και την πολυτέλεια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ