Greek TopWomen Awards 2024 - Δάφνη Βαλέντε σχεδιάστρια μόδας - βραβείο στην «ιέρεια» των γλυπτών φορεμάτων που κολακεύουν & παραμένουν διαχρονικά - η αφοσίωση της στην Ελληνική μόδα & την κομψότητα

Το eirinika & το madeingreece.news απένειμαν το βραβείο της Top Woman στην Δάφνη Βαλέντε - Ας την γνωρίσουμε καλύτερα


Η Δάφνη Βαλέντε διακρίνεται ως σχεδιάστρια μόδας με τις διαχρονικές γλυπτές πλισέ δημιουργίες της. Με σπουδές στο FIT της Νέας Υόρκης και στο St. Martin’s του Λονδίνου, ακολούθησε μακρόχρονη καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ παρουσίασε τα κοσμήματα της σε μουσεία και γκαλερί ανά τον κόσμο. 

Υπήρξε πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Σχεδιαστών Μόδας και πρωτοπόρος στην οργάνωση της Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας. Με έμπνευση από την Αρχαία Ελλάδα και τις αρχαιοπρεπείς pleats του Mariano Fortuny, είναι μία πραγματική Top Woman.


Διαβάστε ακόμα: 3rd Greek TopWomen Awards σε 22 κορυφαίες γυναίκες στο επιχειρείν & τον πολιτισμό - Life Achievement στην Αγγελική Φράγκου - Τιμής ένεκεν σε 7 «μάνες κουράγιο» (φωτό)


Η Δάφνη Βαλέντε είναι μια από τις πιο αναγνωρισμένες σχεδιάστριες μόδας στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, γνωστή για την καινοτομία της στο σχεδιασμό ρούχων και αξεσουάρ που ξεχωρίζουν χάρη της μοναδικότητάς τους αλλά και της δημιουργικότητά της. 


Μεγάλωσε σε ένα σπίτι με πολύ κομψές γυναίκες που της έδωσαν τα ερεθίσματα να ανακαλύψει και να αναπτύξει την έμφυτη – καθόπως φαίνεται - καλλιτεχνική της φύση. Η ίδια υπήρξε ένα παιδί μοναχικό, με πάθος για το διάβασμα. Ήξερε βέβαια από πολύ νωρίς ότι θα ασχοληθεί με ένα καλλιτεχνικό επάγγελμα. Η απόφαση να ασχοληθεί με τη μόδα δεν άργησε να έρθει, αφού για χρόνια σχεδίαζε τα ρούχα που φορούσε έχοντας από πάντα την ανάγκη να ντύνεται με το δικό της ιδιαίτερο στιλ.


Σπούδασε στη Νέα Υόρκη στο Fashion Institute of Technology και στο St. Martin’s School of Arts του Λονδίνου. Άρχισε να διαμορφώνει το σχεδιαστικό της στιλ όταν είδε τη δουλειά του Ισπανού σχεδιαστή Mariano Fortuny στο Μουσείο του Brighton, σε μια εκδρομή που είχαν πάει κατά τη διάρκεια των σπουδών της. Όπως έχει αναφέρει σε συνέντευξή της «Η αρχαιοελληνική γραμμή του Fortuny με σημάδεψε και όταν επέστρεψα στην Ελλάδα άρχισα να φτιάχνω τα πρώτα πλισέ μου ρούχα, ακολουθώντας την αφαιρετική αισθητική των προγόνων μας. Πάλεψα αμέτρητα χρόνια να πείσω τις πελάτισσες μου, σε μια Ελλάδα μεγάλης ξενομανίας, να με εμπιστευτούν και νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια που δεν συμβιβάστηκα, αλλά έκανα αγώνα να επιβάλω την προσωπική μου αισθητική». 

 

 


Η Δάφνη Βαλέντε κατάφερε να δημιουργήσει τη δική της ταυτότητα στον κόσμο της μόδας. Η δουλειά της χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό παραδοσιακών ελληνικών στοιχείων με σύγχρονα σχέδια, δημιουργώντας μοναδικά κομμάτια που έχουν παρουσιαστεί σε διεθνείς επιδείξεις μόδας. Με ιδιαίτερη αγάπη στο διαχρονικό στυλ, η ίδια σχεδιάζει κομμάτια που γνωρίζει ότι θα φορεθούν από γενιά σε γενιά.

 

 

Διαβάστε ακόμα: 

AFW: Μοναδικές δημιουργίες από την Δάφνη Βαλέντε - Η απίθανη συλλογή "Flora Graeca" με πρωταγωνιστές τα άνθη φυσικά! (φωτό)

Μόδα για καλό σκοπό: Με υπέροχες δημιουργίες της Ιωάννας Κουρμπέλα, Δάφνης Βαλέντε, Όλγας Καραβερβέρη παρέλασαν τα μανεκέν της Κρίστη Κρανά (φωτό)

Daphne Valente - AXDW: Όλη η νέα κολεξιόν της μοναδικής σχεδιάστριας - Πρεμιέρα για την κόρη του Σπύρου Πώρου & το μωρό της Νομικού (φωτό & βίντεο)

H Daphne Valente παρουσιάζει την “Midsummer Night’s Dream” συλλογή της - Για ένα καλοκαίρι με τρυφερότητα, οικειότητα, ερωτισμό (φωτό)

Ο συνδυασμός των pleat της Δάφνης Βαλέντε με τα σανδάλια Caryatis - Mια ωραία στιγμή της ελληνικής μόδας
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ