Greek TopWomen Awards 2024 - η Λιάνα Γούτα στην κορυφή της Ευρώπης, είναι η πρώτη γυναίκα διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανιών Καυσίμων Βρυξέλλες. Αριστούχος - Χημικός μηχανικός, με συνεχείς υποτροφίες σε όλη τη διάρκεια των σπουδών της

Το eirinika & το madeingreece.news απένειμαν το βραβείο της Top Woman στην Λιάνα Γούτα - Ας την γνωρίσουμε καλύτερα


Η Λιάνα Γούτα είναι η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε ως διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανιών Καυσίμων και εδρεύει πλέον στις Βρυξέλλες. Αριστούχος Χημικός μηχανικός, με συνεχείς υποτροφίες σε όλη τη διάρκεια των σπουδών της, διετέλεσε στέλεχος της Hellenic Energy (πρώην ΕΛΠΕ) για 30 χρόνια, υπήρξε Σύμβουλος Διαμόρφωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Περιβάλλοντος  Βιομηχανίας και Έρευνας. Με σημαντικές πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ηγεσία και ενδυνάμωση, είναι «μία από τις γυναίκες που αλλάζουν την Ελλάδα».

 


Διαβάστε ακόμα: 3rd Greek TopWomen Awards σε 22 κορυφαίες γυναίκες στο επιχειρείν & τον πολιτισμό - Life Achievement στην Αγγελική Φράγκου - Τιμής ένεκεν σε 7 «μάνες κουράγιο» (φωτό)


Η Λιάνα Γούτα είναι η Γενική Διευθύντρια του του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Καυσίμων (European Fuel Manufacturers Association), μιας κορυφαίας οργάνωσης που εκπροσωπεί τη βιομηχανία καυσίμων στην Ευρώπη. Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ενέργειας, σε θέσεις ευθύνης που αφορούν θέματα Ενεργειακής και Βιομηχανικής Πολιτικής, Διαχείρισης Αλλαγών, Περιβάλλοντος, Λειτουργίας και Σχεδιασμού Διεργασιών, η ίδια έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικών και στρατηγικών που προωθούν την αειφορία και την καινοτομία στον τομέα των καυσίμων. 


Είναι πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός με Διδακτορικό στην Ενεργειακή Πολιτική, ενώ έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες μελέτες και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Διετέλεσε κοινοβουλευτικός σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε θέματα Βιομηχανίας, Ενέργειας και Περιβάλλοντος ενώ έχει προσκληθεί από το US State Department να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε 10μελή ευρωπαϊκή αποστολή στις ΗΠΑ με θέμα τις Πράσινες Τεχνολογίες, στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος Ηγεσίας των ΗΠΑ (IVLP Alumni).


Σε συνέντευξή της έχει αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της καριέρας της βρέθηκε αντιμέτωπη με στερεότυπα και προκαταλήψεις. Όπως δηλώνει «Δεν ήταν εύκολη και βατή πορεία, αλλά ήταν σίγουρα ενδιαφέρουσα και κάποιες φορές συναρπαστική». Για να τα καταφέρει – πέραν των αδιαμφισβήτητων τυπικών της προσόντων - χρειάστηκε πολλή δουλειά, δέσμευση, επιμονή και προσήλωση.

Διαβάστε επίσης: 

TOP WOMAN Η Λιάνα Γούτα αναλαμβάνει : Γενική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Καυσίμων

Διπλή εκπροσώπηση του Ομίλου ΕΛΠΕ στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών Εταιρειών

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ