Ο Paul McCartney μόλις έγινε 8 & ο πρώτος δισεκατομμυριούχος μουσικός της Αγγλίας – Η άνοδος & η πτώση των Beatles – Η δική του μονοκρατορία (φωτό & βίντεο)

Κατέχει τον τίτλο του πιο εμπορικά επιτυχημένου τραγουδοποιού στην ιστορία της δημοφιλούς μουσικής, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες.

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ σήμερα κλείνει τα 82 έτη και έχει «φάει» την ζωή με το κουτάλι!

Πρόσφατα εισήλθε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων και έγινε ο πρώτος Βρετανός μουσικός που συγκέντρωσε τέτοια περιουσία, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη των Sunday Times.

Τώρα με σιγουριά μπορούμε να πούμε πως είναι ο πλουσιότερος μουσικός της Αγγλίας.

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ όμως είναι πολλά περισσότερα από αυτό.

Ο Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ ΜΒΑ είναι βραβευμένος τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης, καθώς και χρισμένος ιππότης, ο οποίος κέρδισε παγκόσμια φήμη ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη του μουσικού συγκροτήματος των Beatles.

Image

Κατέχει τον τίτλο του πιο εμπορικά επιτυχημένου τραγουδοποιού στην ιστορία της δημοφιλούς μουσικής, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες.

Οι Beatles, ένα συγκρότημα που έγραψε ιστορία, αποτελούταν από τον ΜακΚάρτνεϊ, τον Τζον Λένον, τον Τζορτζ Χάρισον και τον Ρίνγκο Σταρ.

Αρχικά τραγουδούσαν σε ένα κλάμπ του Λίβερπουλ και η άνοδος δεν άργησε να έρθει.

Image

Έγιναν γνωστοί με το τραγούδι Love Me Do το 1960 και από τότε ήταν ασταμάτητοι.

Image

twitter

Διαβάστε ακόμα: Κι όμως οι Beatles επιστρέφουν μαζί με τον John Lennon! Η Τεχνητή Νοημοσύνη τον ξαναζωντανεύει μέσα από ένα ανέκδοτο τραγούδι των '70s

Η πτώση, οι τσακωμοί & η δολοφονία του Τζον Λένον

Οι Beatles διασπάστηκαν το 1970(ήδη από το 1969 η κατάσταση ήταν τεντωμένη), επειδή, παρά την προσπάθεια του ΜακΚάρτνεϋ, τα υπόλοιπα μέλη ήθελαν να ακολουθήσουν προσωπική σταδιοδρομία. Ο ΜακΚάρτνεϊ, πιστεύοντας ότι το έργο του αδικούταν από την κατάσταση των Beatles εκείνη την περίοδο, αποφάσισε να κυκλοφορήσει και αυτός σόλο άλμπουμ το 1970, με τίτλο McCartney. Το γεγονός αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έπειτα από κοινή συναίνεση οι Beatles διασπάστηκαν οριστικά.

Image

Δέκα χρόνια αργότερα, το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου του 1980, ο Μαρκ Τσάπμαν πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Λένον, έξω από την οικία του (στο ιστορικό κτίριο Dakota της Νέας Υόρκης) και ενώ ο τελευταίος επέστρεφε μετά από την ηχογράφηση των τραγουδιών Walking on Thin Ice και It Happened, που προορίζονταν για τον επόμενο δίσκο του.

Image

Αυτό τους διέλυσε και συναισθηματικά τους υπόλοιπους πρώην Beatles, οι οποίοι ήταν σοκαρισμένοι από το φρικτό γεγονός.

Η μονοκρατορία του Μακάρντει

Ο ΜακΚάρτνεϊ κυκλοφόρησε το 1970 το πρώτο σόλο άλμπουμ του με τίτλο McCartney και το 1971 το μοναδικό του άλμπουμ με τη σύζυγό του, Λίντα, με τίτλο Ram.

Image

Το 1997 χρίστηκε ιππότης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ το 1998 θρήνησε το θάνατο της συζύγου του, Λίντα. Το 2002 παντρεύτηκε το πρώην μοντέλο Χέδερ Μιλς, με την οποία χώρισε το 2006 και πήρε διαζύγιο το 2008. Στις 9 Οκτωβρίου 2011 παντρεύτηκε την Αμερικανίδα Νάνσι Σέβελ, με την οποία έβγαινε από το 2007.

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2012, ανακοινώθηκε πως πρόκειται να τιμηθεί από τον πρόεδρο της γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ με το τίτλο του ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.

Διαβάστε ακόμα: Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Σε δημοπρασία οι μπότες που φόρεσε στην τελετή των Ολυμπιακών του Λονδίνου - Κόστος από 10.000 έως 15.000 λίρες!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ