Theo James: Ορίστηκε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης του ΟΗΕ – Τον ενέπνευσε η συγκλονιστική ιστορία του Έλληνα παππού του (φωτό & βίντεο)

«Οι πρόσφυγες χρειάζονται την υποστήριξή μας τώρα περισσότερο από ποτέ», αναφέρει ο ηθοποιός.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός που έγινε ακόμα πιο δημοφιλής από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σειρά του Netflix «The Gentlemen», Τέο Τζέιμς ορίστηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ως Παγκόσμιος Πρεσβευτής Καλής Θέλησης.

Ο ηθοποιός υποστηρίζει την Ύπατη Αρμοστεί του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες από το 2016 και έχει ταξιδέψει σε Ελλάδα, Γαλλία και Ιορδανία για να συναντήσει αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του οργανισμού.

Μίλησε για τον νέο του ρόλο, την Ελλάδα και τον παππού του

«Είμαι πολύ περήφανος που συμμετέχω στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ως Πρέσβης Καλής Θελήσεως. Η εμπειρία της δικής μου οικογένειας μου έχει δώσει μια κατανόηση των θυσιών και των αγώνων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο παππούς μου αναγκάστηκε να διαφύγει με μια μικρή βάρκα από την Ελλάδα στη Συρία και το θάρρος και η ανθεκτικότητά του με ενέπνευσαν να βοηθήσω να κάνω τη διαφορά στη ζωή των εκτοπισμένων ανθρώπων».

«Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας», πρόσθεσε ο Τζέιμς, αναλογιζόμενος τις εμπειρίες του από τη συνάντηση με οικογένειες που διέφυγαν από τον πόλεμο. «Αλλά όλοι μπορούμε να επιλέξουμε πώς θα ανταποκριθούμε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από καταφύγιο, των οποίων η ζωή εξαρτάται από αυτό. Οι πρόσφυγες φτάνουν σε νέες χώρες με δεξιότητες, προσόντα και ιδέες, απλά χρειάζονται την ευκαιρία να συνεισφέρουν. Ο παππούς μου έγινε δεκτός και του προσφέρθηκε καταφύγιο από τον λαό της Συρίας, γεγονός που του επέτρεψε να ξαναχτίσει τη ζωή του ως γιατρός και να δώσει κάτι πίσω. Γι' αυτό είναι σημαντικό για μένα να στέκομαι αλληλέγγυος στους πρόσφυγες που έφυγαν από τις συγκρούσεις σήμερα και να συμβάλλω στο να μοιραστώ τις ιστορίες τους. Χρειάζονται την υποστήριξή μας τώρα περισσότερο από ποτέ».

Λίγα λόγια για τον ελληνικής καταγωγής ηθοποιό

Ο Θίοντορ Πίτερ Τζέιμς Κίνερντ Ταπτικλής (Θεόδωρος Ταπτικλής), όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στο Λονδίνο. 

Ο πατέρας του Φίλιπ Ταπτικλής είναι σύμβουλος επιχειρήσεων, ενώ η μητέρα του, Τζέιν Μάρτιν εργαζόταν στο NHS. Ο Τζέιμς φοίτησε στο Aylesbury Grammar School, πριν πάρει πτυχίο φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ. Μετά την αποφοίτησή του, πήγε να εκπαιδευτεί στη σχολή θεάτρου Bristol Old Vic. Εκεί γνώρισε τη μελλοντική του σύζυγο, τη Ρουθ Κέρνεϊ, μια Ιρλανδή ηθοποιός που επίσης φοιτούσε εκεί.

Είναι επίσης εν μέρει σκωτσέζικης καταγωγής. Έχει δύο μεγαλύτερους αδελφούς και δύο μεγαλύτερες αδελφές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ