China Daily Voice & Economic Daily of China: Ολοκληρώθηκε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας - «Η Κίνα και η Ελλάδα μοιράζονται νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη υψηλής ποιότητας»

Δύο Μέσα Επικοινωνίας που προβάλλουν καθημερινά τις προοπτικές της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανάμεσα στην Κίνα και την Ελλάδα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «φωτίσουν» το σημείο στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι σχέσεις αυτές, αλλά κυρίως τον προορισμό στον οποίο θα πρέπει να φτάσουν οι δύο πλευρές, αντιμετωπίζοντας με πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίου οφέλους τις αβεβαιότητες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία.

Ο λόγος για την China Daily Voice” του Ομίλου “One Voice” και της “Economic Daily of China”, της μεγαλύτερης οικονομικής εφημερίδας στην Κίνα με 1,2 εκατομμύρια φύλλα ημερησίως.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας (MOU) υπεγράφη στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα: «Η Κίνα και η Ελλάδα μοιράζονται νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη υψηλής ποιότητας».

«Ένα θέμα επίκαιρο, αλλά και δύσκολο», όπως τόνισε ο Σταύρος Μονεμβασιώτης, επικεφαλής της “China Daily Voice”. «Επίκαιρο γιατί ζούμε στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, της πράσινης οικονομίας, των ηλεκτρικών οχημάτων και της αυτοματοποίησης, που αποτελούν στοιχεία της υψηλής ποιότητας στην αναπτυξιακή διαδικασία.

Δύσκολο, γιατί συχνά υπάρχουν διαφορές στον τρόπο που Ευρωπαϊκή Ένωση (στην οποία ανήκει η Ελλάδα) και Κίνα βλέπουν αυτήν τη διαδικασία, εγείροντας επιφυλάξεις για τα όρια και τους κανόνες που η μία ή η άλλη πλευρά βάζει».

Δείτε ακόμη:China Daily Voice: Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του νέου ψηφιακού μέσου ενημέρωσης του ομίλου ΜΜΕ της One Voice

Στο οικονομικό θαύμα της Κίνας αναφέρθηκε η κα Tang Weibin, Deputy Editor-in-Chief της “Economic Daily”, ενώ ο κ. Lai Bo, Minister Counselor, της Κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η Κίνα βλέπει την «ανάπτυξη υψηλής ποιότητας».

«Η νέα ανάπτυξη της Κίνας δεν θα αποτελέσει απειλή για άλλες χώρες, αλλά θα φέρει νέες ευκαιρίες», τόνισε από την πλευρά της η κα Xu Xiangmei, Director of Theoretical Research Department της “Economic Daily”.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο slide show.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ