«Naomi In Fashion»: Η έκθεση για τη ζωή της Naomi Campbell - Η «μαύρη γαζέλα» της πασαρέλας

Εγκαινιάζεται το Σάββατο

Η πρώτη έκθεση που εξερευνά τη μυθική ζωή και καριέρα του μοντέλου μόδας Ναόμι Κάμπελ, μέσα από το έργο κορυφαίων παγκόσμιων σχεδιαστών και φωτογράφων φιλοξενείται στο Μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου.

Η έκθεση «Naomi: In Fashion» αφηγείται την ιστορία της εντυπωσιακής καριέρας τεσσάρων δεκαετιών της Ναόμι Κάμπελ ως ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα στην ιστορία.

Η Ναόμι Κάμπελ έχει εμφανιστεί σε αμέτρητες πασαρέλες, έχει πρωταγωνιστήσει σε εκατοντάδες καμπάνιες μόδας και έχει συνεργαστεί με τους πιο διάσημους σχεδιαστές και φωτογράφους του κλάδου. Η καριέρα της ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία, εντοπίστηκε στο Κόβεντ Γκάρντεν μόλις στα 15 της και έγραψε ιστορία λίγα χρόνια αργότερα ως το πρώτο μαύρο μοντέλο που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Paris Vogue στα 18 της το 1988 και στο περιοδικό Time.

Αργότερα έγινε ένα από τα πρώτα supermodel της δεκαετίας του 1990, μαζί με τις Σίντι Κρόφορντ και Κλόντια Σίφερ.

Ήταν επίσης το πρώτο μαύρο μοντέλο στο εξώφυλλο του βασικού τεύχους Σεπτεμβρίου της αμερικανικής Vogue.

Η έκθεση που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Κάμπελ και προβάλλει τη φωνή και την οπτική της, σύμφωνα με το Μουσείο V&A «βασίζεται στην γκαρνταρόμπα της με υψηλή ραπτική και σύνολα από σημαντικές στιγμές της καριέρας της, μαζί με δάνεια από αρχεία σχεδιαστών και αντικείμενα από τις συλλογές του V&A».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ