Γιατί πρέπει να ανησυχούν Ανδρουλάκης - Κασσελάκης: Τους κερδίζει ο Τσίπρας για την Κεντροαριστερά - Τι δείχνει η δημοσκόπηση της GPO για το ΠΑΣΟΚ

Ο Χάρης Δούκας εμφανίζει «ρεύμα» σε όλες τις μετρήσεις

Τα όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ όπου τα στελέχη ζητούν νέα εκλογή για τον αρχηγό, οι διεργασίες περί κεντροαριστεράς, ένας ευσεβής πόθος και οι μνηστήρες δημιουργούν πονοκέφαλο τόσο στον Στέφανο Κασσελάκη όσο και στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Αυτό δείχνει η δημοσκόπηση της GPO, σχετικά με τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ζητά την προσφυγή στις κάλπες για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, με τον πρόεδρο του κόμματος να συγκεντρώνει την αποδοχή μόλις του ενός τρίτου των "πράσινων" ψηφοφόρων.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιλέγεται από το 34,5%, ο Παύλος Γερουλάνος από το 17,7%, ο Χάρης Δούκας από το 17,2% και ακολουθούν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης με 13,6% και ο Παύλος Χρηστίδης με 2,5%.

Καμπανάκι για Ανδρουλάκη και Κασσελάκη η πρώτη δημοσκόπηση για την κεντροαριστερά - Ποια πρόσωπα προκρίνονται


Την ίδια ώρα, απογοητευτικές είναι και οι επιδόσεις του Στέφανου Κασσελάκη, με την μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων να μην τον θεωρεί ως την ιδανική επιλογή για την ηγεσία ενός ενιαίου κεντροαριστερού μετώπου. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον προτιμά μόλις το 27,2% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η διείσδυσή του στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι σχεδόν μηδενική.

δημοσκόπηση gpo

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως και στο σύνολο των ερωτηθέντων αλλά και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης αποτελεί τη δεύτερη επιλογή και με μεγάλη διαφορά από τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συνεχίζει να έχει μεγάλη επιρροή στον χώρο αριστερά του Κέντρου.


Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των προσώπων που θεωρείται ότι μπορούν να ενώσουν την κεντροαριστερά πρώτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 19%, δεύτερος ο Στέφανος Κασσελάκης με 10,6%, τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 10,4%, τέταρτος ο Χάρης Δούκας με 9,3% και ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης. Το υψηλότερο ποσοστό, 28,9% συγκεντρώνει η αυθόρμητη απάντηση "κανένας από αυτούς".

δημοσκόπηση GPO


Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πρώτος έρχεται και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας, που συγκεντρώνει 45,6%, ενώ ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 27,2%. Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ πρώτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 32,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 13.2%.

δημοσκόπηση Gpo


Δεύτερος στις προτιμήσεις ο Δούκας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Την ίδια ώρα, δεύτερος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος υπολείπεται μόλις 4 μονάδες από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Παράλληλα, ως προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δούκας είναι στην τρίτη θέση, ελάχιστα πίσω από τον Παύλο Γερουλάνο.

δημοσκπηηση
Η έρευνα αποτυπώνει αναλυτικά τις απόψεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις διεργασίες για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς.

δημοσκόπηση GPO
Στο ερώτημα "αν πρέπει να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ", μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, "ναι" και "μάλλον ναι" απαντά το 70,9%. Την ίδια απάντηση δίνει το 52,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

δημοσκόπηση GPO

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ