Ηλεία: Σε 2 μέτωπα συνεχίζεται η μεγάλη πυρκαγιά – Ανησυχία για την αύξηση των ανέμων μετά το μεσημέρι (φωτό & βίντεο)

Υπεράνθρωπη προσπάθεια για να την σβήσουν.

Δυο είναι πλέον τα μέτωπα, με τα οποία δίνει μάχη η πυροσβεστική στην Ηλεία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, η μάχη δίνεται κυρίως στα χωριά Λάτας και Πρόδρομος την ώρα που υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην περίμετρο της φωτιάς. 

Η ανησυχία, ωστόσο, είναι έκδηλη καθώς μετά τις 12 το μεσημέρι υπάρχει πρόβλεψη για ανέμους πέντε μποφόρ.

154 πυροσβέστες επιχειρούν να την σβήσουν από το έδαφος μαζί με έξι πεζοπόρα τμήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Την ίδια ώρα οι πυροσβέστες προσπαθούν συνεχώς να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Σήμερα, καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στο Αλποχώρι Ηλείας, η οποία οριοθετήθηκε χθες το βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 19 οχήματα.

Στην ενημέρωση που έκανε στις 9 το βράδυ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης, επισήμανε ότι το μέτωπο από το Μαστραντώνη Αχαϊας που επεκτάθηκε στην Ηλεία έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και είναι το πιο επικίνδυνο. 

hleia-fotia__6_

hleia-fotia-xr

Διαβάστε ακόμα: Σε κατάσταση συναγερμού όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας - 45 πυρκαγιές τις τελευταίες ώρες στη χώρα (βίντεο)

hleia-fotia__3_

Μισή ώρα αργότερα, εντολή να απομακρυνθούν έλαβαν οι κάτοικοι στα Αντωναίικα και τη Λάτα, προς την Αμαλιάδα μέσω του Σιμόπουλου:

Το πρώτο μέτωπο, από το Αλποχώρι κινήθηκε αρχικά προς τα χωριά Χανάκια και  Μυρτιά, παίρνοντας πολύ γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με τη μία εντολή εκκένωσης να διαδέχεται την άλλη. 


Η κυκλοφορία στην εθνική Πατρών - Πύργου διακόπηκε και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στις 19.30 το απόγευμα.

Διαβάστε ακόμα: Μεγάλη φωτιά στη Βάρης Κορωπίου: Εντολή εκκένωσης από το 112 σε Λαμπρικά και Κίτσι - Καίγονται σπίτια, δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ