Meryl Streep: Η «Βασίλισσα» του Hollywood γίνεται 75! – Οι ρόλοι που σημάδευσαν την καριέρα της - O γάμος με τον γλύπτη, Don Gummer & τα 4 παιδία (φωτό & βίντεο)

Ένας υπέροχος άνθρωπος!

Σαν σήμερα έχει γενέθλια μια από τις πιο πολυβραβευμένες ηθοποιού παγκοσμίως.

Ο λόγος για την Μέριλ Στριπ, η οποία γίνεται 75 και δεν έχει σταματήσει ούτε μία μέρα να μας εκπλήσσει με τις ερμηνείες της, αλλά και την καλοσύνη της.

Η Μέριλ Στριπ είναι σίγουρα από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους της showbiz, έχει συνεργαστεί με άπειρο κόσμο και όλοι λένε τα καλύτερα για εκείνη.

Η ζωή πριν από τις επιτυχίες

Η Στριπ γεννήθηκε στο Σάμιτ του Νιου Τζέρσεϊ και ήταν κόρη της εικονογράφου Μέρι Γουλφ, και του διοικητικού υπαλλήλου φαρμακευτικής Χάρι Γουίλιαμ Στριπ Τζούνιορ.

Έχει δύο αδέρφια, τους Ντέινα Ντέιβιντ και Χάρι Γουίλιαμ ΙΙΙ.

Μετά το λύκειο σπούδασε δραματική τέχνη στο Βάσαρ, στο Ντάρτμουθ και στο Γέιλ, όπου εμφανίστηκε σε πάνω από 30 θεατρικές παραγωγές.

Το «μικρόβιο» δηλαδή της υποκριτικής ήταν μέσα της από πολύ νωρίς.

Διαβάστε ακόμα: Meryl Streep: 50 πορτραίτα της μεγαλύτερης εν ζωή ηθοποιού όλων των εποχών - Στα νιάτα της όταν σάρωνε τα Όσκαρ (φωτό)

Οι ρόλοι που όλοι αγαπήσαμε!

Kramer vs. Kramer

Sophie's Choice

Ironweed

Death Becomes Her

The Bridges of Madison County

The Devil Wears Prada

Mamma Mia!

Julie & Julia

Τα βραβεία και οι τιμές!

Η Στριπ έχει 32 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα με 8 νίκες, ενώ έχει επίσης βραβευθεί με δύο βραβεία Έμμυ, δύο βραβεία από το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών, δύο BAFTA για την «Ερωμένη του Γάλλου λοχαγού» και την «Σιδηρά Κυρία», βραβείο ερμηνείας στο φεστιβάλ Βερολίνου για τις «Ώρες» το οποίο μοιράστηκε με τις Νικόλ Κίντμαν και Τζούλιαν Μουρ, βραβείο στο φεστιβάλ Κανών το 1989 για το «Κραυγή στο σκοτάδι» του Φρεντ Σκεπίσι κλπ.

Ο έρωτας με έναν γλύπτη και τα 4 παιδιά

Αρχικά η Μέριλ Στριπ ήταν αρραβωνιασμένη με τον ηθοποιό Τζον Καζάλ μέχρι τον θάνατό του από καρκίνο στους πνεύμονες τον Μάρτιο του 1978.

Image

H Μέριλ Στριπ με τον Τζον Καζάλ

Ωστόσο, παντρεύτηκε τον γλύπτη Ντον Γκάμερ στις 30 Σεπτεμβρίου 1978 και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τον Χένρι Γκάμερ, τη Μέρι Γκάμερ, την Γκρέις Τζέιν Γκάμερ και τη Λουίζα Γκάμερ.

Το ζευγάρι ήταν παράφορα ερωτευμένο και ευτυχισμένο. 

Image

twitter

Παρα τα 45 χρόνια γάμου όμως, πέρυσι αποκάλυψαν ότι ζουν χωριστά ήδη έξι χρόνια. Δήλωσαν όμως ότι οι σχέσεις τους είναι πολύ καλές.

Διαβάστε ακόμα: Είδηση σοκ! Η Μέριλ Στριπ είναι σε διάσταση με τον σύζυγο της, Ντον Γκάμερ 6 χρόνια - Τι έχει συμβεί

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ