Στον εισαγγελέα 13 άτομα πληρώματος υπερπολυτελούς θαλαμηγού ως υπεύθυνα για την πυρκαγιά στην Ύδρα – Κατασχέθηκε το σκάφος (φωτό & βίντεο)

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Το Σάββατο προχώρησε σε 13 συλλήψεις, η Πυροσβεστική που αφορούν τα μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού στην Ύδρα, από την οποία εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Σήμερα το πρωί οι 13 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει και έκθεση κατάσχεσης του σκάφους.


Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Συνελήφθησαν σήμερα, 22 Ιουνίου 2024, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς (13) ημεδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, χθες, 21 Ιουνίου 2024.

Οι προαναφερόμενοι θα οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά».

Πως ξέσπασε η φωτιά

Υπενθυμίζεται πως το τουριστικό σκάφος Persefoni I, το είχε νοικιάσει -κατά πληροφορίες- παρέα 17 αλλοδαπών. Από το σκάφος εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα και προκάλεσαν τη φωτιά στο νησί.


Οι επιβαίνοντες στο σκάφος αντιλήφθηκαν άμεσα τι είχαν κάνει και προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και όταν δεν κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο, κάλεσαν την Πυροσβεστική και έφυγαν από το σημείο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ