Ταξίδι στη Μάλτα ή αλλιώς Χώρα των Ιπποτών - Η εντυπωσιακή Βαλέτα, το νησάκι Κομίνο & Γκόζο, η σιωπηλή πόλη Μεντίνα είναι μερικά από τα σούπερ μέρη που θα βρείτε !

5 φανταστικές ημέρες!

5 μέρες αεροπορικώς με AEGEAN σε Μάλτα - Βαλέττα - Μεδίνα - Μόστα - Ραμπάτ - Μαρσασλόκ. Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας 4* με πρωινό.

Ένα «μεγάλο» ταξίδι με τη σφραγίδα Manessis, σε μια λιλιπούτεια χώρα της Ευρώπης αλλά και στον χρόνο… αφού στη Μάλτα «ταξιδεύεις»  στην εποχή των ιπποτών. Εδώ σε περιμένουν η  εντυπωσιακή Βαλέτα, το άκρως καλοκαιρινό νησάκι Κομίνο, η σιωπηλή πόλη Μεντίνα και το όμορφο νησάκι Γκόζο. Κυρίως θα περπατήσεις στα ίδια καλντερίμια των ιπποτών που περπατούσαν και εκείνοι, αφού οι Μαλτέζοι τα έχουν διατηρήσει σε άψογη κατάσταση και θα μάθεις την ιστορία τους. Με αυτό το άριστα σχεδιασμένο πρόγραμμα, Ταξιδεύουμε στη λιλιπούτεια χώρα της Ευρώπης και σου δείχνουμε όλα όσα πρέπει να δεις και άλλα που θα σε κάνουν να εκπλαγείς.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ΜΕΡΑ
ΑΘΗΝΑ – ΜΑΛΤΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΒΑΛΕΤΑΣ – 5D EXPERIENCE
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με την Aegean Airlines . Άφιξη στο αεροδρόμιο της Μάλτας και αμέσως θα αναχωρήσουμε για την ξενάγηση στην περίφημη πρωτεύουσα του τάγματος των Ιπποτών του Άγιου  Ιωάννη. Η ξενάγηση στην Βαλέτα  γίνεται με τα πόδια, γιατί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο τμήμα της Παλιάς Πόλης. Πρόκειται για μια μοναδική καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά. Θα περπατήσουμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα απολαύσουμε τα στοιχεία μιας άλλης εποχής. Θα θαυμάσουμε τους κήπους Μπαράκα, απ’ όπου θα δούμε την πανοραμική θέα των δύο φυσικών λιμανιών της Μάλτας και των τριών ιστορικών πόλεων που συνδέονται με τις δύο μεγάλες πολιορκίες του 1565 και 1942. Επίσης τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Ιωάννη , το παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου και τα υπέροχα κτίσματα με τα ξύλινα μπαλκόνια. Χρόνος ελεύθερος .Η επίσκεψη μας στην Βαλέτα θα ολοκληρωθεί με την παρακολούθηση ενός οπτικοακουστικού show του Μάλτα 5D. Είναι ένα θέατρο νέας γενιάς όπου νιώθεις τα «πραγματικά» συναισθήματα της ταινίας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορείτε να εξερευνήσετε τα πολύχρωμα και εντυπωσιακά επεισόδια της ιστορίας και του πολιτισμού της Μάλτας, που μεγεθύνονται με τρισδιάστατα φιλμ, κινούμενα καθίσματα, σπρέι νερού, εκρήξεις αέρα κλπ. Μια μοναδική εμπειρία για όλες τις ηλικίες! Στη συνέχεια, μεταφορά στο ξενοδοχείο για παραλαβή δωματίων και τακτοποίηση. Το βράδυ θα περιδιαβούμε με τη συνοδεία του αρχηγού μας στην περιοχή του ξενοδοχείου μας και θα έχετε την ευκαιρία να δειπνήσετε ή να πιείτε ένα ποτό στα νυχτερινά μαγαζιά της περιοχής.

2η ΜΕΡΑ
ΜΑΛΤΑ – ΜΟΣΤΑ – ΜΝΤΙΝΑ – ΡΑΜΠΑΤ – ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΜΟΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ)
Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο θα μεταφερθούμε στο κέντρο του νησιού. Η ξενάγηση μας θα ξεκινήσει από τον Καθεδρικό της Μόστα με τον τρίτο μεγαλύτερο αυτοστηριζόμενο τρούλο στην Ευρώπη . Στην συνέχεια θα ανεβούμε στον λόφο της Ραμπάτ όπου θα ξεναγηθούμε στις κατακόμβες του Αγίου Παύλου, οι οποίες αποτελούν  ένα εκτεταμένο σύστημα υπόγειων στοών και τάφων που χρονολογούνται μεταξύ του 3ου και 8ου μΧ αιώνα. Κατόπιν η εντυπωσιακή περιτοιχισμένη σιωπηλή πόλη Μντίνα , θα μας εντυπωσιάσει, με την μοναδική θέα αλλά και την οχύρωση της, όσο και από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της. Ελεύθερος χρόνος.

3η ΜΕΡΑ
ΜΑΛΤΑ –ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ – ΜΑΡΣΑΣΛΟΚ – ΜΠΑΝΙΟ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ (GHADIRA BAY Η GOLDEN BAY)
Μετά το πρωινό, ανακαλύψτε την περιοχή του Μεγάλου λιμανιού απέναντι απο την Βαλλέττα γνωστές ως τρείς πόλεις- το πρώτο αρχηγείο των Ιπποτών –την Κοσπίκουα, την Βιττοριόζα και την Σένγκλεα. Απο τους κήπους Γκαρτιόλα στην Σένγκλεα που βρίσκονται στην άκρη της χερσονήσου, απολαύστε την εκπληκτική θέα του λιμανιού, συμπεριλαμβανομένου του εντυπωσιακού φρουρίου St Angelo, από όπου ο Μαγίστρος La Vallette οδήγησε το νησί στη νίκη κατά την διάρκεια της Μεγάλης Πολιορκίας του 1565. Έπειτα περνώντας απο την Κοσπίκουα την διπλά οχυρωμένη και μεγαλύτερη απο τις τρεις πόλη, θα επισκευθούμε την Βιττοριόζα. Θα περπατήσουμε απο τις τρεις πύλες για να εξερευνήσουμε το ‘collachio’, τη συνοικία των Ιπποτών. Το κτίριο της Ιερής εξέτασης, το σπίτι του Δήμιου και την πλατεία των εκτελέσεων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Marsaxlokk, το μεγαλύτερο ψαροχώρι της Μάλτας. Εδώ, μπορείτε να να περιπλανηθείτε στην αγορά ,να γευματίσετε , να πιείτε τον καφέ σας ή απλά να χαλαρώσετε και να παρακολουθείτε τα πολύχρωμα ψαροκάικα. Στην συνέχεια θα σας μεταφέρουμε σε κάποια παραλία του νησιού (Ghadira Bay η Golden Bay)  για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το μπάνιο σας.

4η ΜΕΡΑ
ΜΑΛΤΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ) // ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΓΚΟΖΟ - ΜΑΛΤΕΖΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΜΕ SHOW ΒΕΓΓΑΛΙΚΩΝ
Μετά το πρωινό, ελεύθερη ημέρα. Σήμερα σας προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή στο μαγευτικό νησί Γκόζο. Για να φθάσουμε στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας, μεταφερόμαστε στο πορθμείο και επιβιβαζόμαστε στο ferry boat. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, τα υπέροχα σπίτια και οι αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν σίγουρα, για το πόσο άξιζε η επίσκεψή σας στο νησί του Γκόζο. Θα επισκεφτούμε την Ggantija, με τα μοναδικά ευρήματα από την Νεολιθική εποχή,  την πρωτεύουσά του Γκόζο Βικτώρια, με το περίφημο κάστρο και την παλιά πόλη, στη συνέχεια το παραδοσιακό χωριό Φοντάνα, όπου μπορείτε να αγοράσετε παραδοσιακά προϊόντα και τέλος το γραφικό ψαροχώρι Xlendi,. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα μεταβούμε σε ένα από τα γραφικά χωριά της Μάλτας, για να παρακολουθήσουμε παραδοσιακή φιέστα, αφιερωμένη στον πολιούχο 'Αγιο. Οι ντόπιοι ντύνονται με παραδοσιακές στολές και η βραδιά κλείνει με φαντασμαγορικό show βεγγαλικών! Πρόκειται για μια ιδιαίτερη γιορτή με ρίζες από την εποχή που ζούσαν οι Ιωαννίτες Ιππότες στο νησί.

Δείτε ακόμη:Ένα ταξίδι με ιστορική και καλλιτεχνική ματιά: Στην κλασική Ισπανία - 10 μέρες στα πιο όμορφα μέρη - Μαδρίτη, Τολέδο, Κόρδοβα, Σεβίλλη, Γρανάδα, Βαλένθια, Βαρκελώνη !

5η ΜΕΡΑ
ΜΑΛΤΑ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα  με τις καλύτερες αναμνήσεις από το στολίδι αυτό της Μεσογείου. 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ