Σπύρος Σούλης: Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να συμβαίνουν ποτέ στο καθιστικό σας - Αν έχετε αυτές τις συνήθειες, καιρός τις αποχωριστείτε !

Ποιες να είναι;

Απολογείστε για την κατάσταση του Αποδεχθείτε τον χώρο του καθιστικού σας όπως είναι!

Οι καλεσμένοι που σας επισκέπτονται έρχονται για να περάσουν χρόνο με εσάς, όχι για να κρίνουν το σπίτι σας. Δεν χρειάζεται να δικαιολογείστε γιατί ο καναπές σας δεν είναι πιο άνετος, ούτε γιατί υπάρχει ακαταστασία, ούτε για το μικρό μέγεθος του χώρου.

Κάθε σπίτι έχει τη δική του ομορφιά και χαρακτήρα, ακόμη και μέσα από τις κορνίζες και τις φωτογραφίες που δείχνουν τις αναμνήσεις σας. Διατηρήστε τον χώρο καθαρό και διακοσμήστε τον όπως εσείς επιθυμείτε, αποφεύγοντας τις δικαιολογίες και τις απολογίες κάθε φορά που έχετε επισκέπτη.

Θυμηθείτε, η παρουσία σας είναι αυτή που κάνει το καθιστικό σας ξεχωριστό και όχι μόνο τα αντικείμενα που το πλαισιώνουν.

Περνά καιρός για να καθαρίσετε κρυμμένα σημεία Το να είναι τα μαξιλάρια του καναπέ λίγο μπερδεμένα, έχει μεγάλη διαφορά από το να είναι γεμάτο σκόνη και βρωμιά όλο το καθιστικό σας.

Αν το καθάρισμα που κάνετε είναι επιφανειακό, τότε το σαλόνι σας θα μοιάζει μονίμως βρώμικο. Εστιάστε σε έναν βαθύ καθαρισμό ανά τακτά διαστήματα, που θα περιλαμβάνει σκούπισμα και καθάρισμα σε σημεία που δεν φαίνονται, αλλά παραμένουν βρώμικα, όπως η επιφάνεια του καναπέ από κάτω, το φωτιστικό σας ή τα κουφώματα από τα παράθυρα και τα τζάμια.

Φροντίστε να κάνετε έναν καλό και σχολαστικό καθαρισμό σε κάθε τετραγωνικό του σαλονιού σας και θα το δείτε να λάμπει συνεχώς.

Φοράτε παπούτσια Το να φοράτε παπούτσια μέσα στο σπίτι είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να το κάνετε πιο βρώμικο στο λεπτό. Μπορεί οι λεκέδες να μην είναι πάντα τόσο εμφανείς, αλλά στην πραγματικότητα μεταφέρετε χιλιάδες μικρόβια σε όλο το σπίτι σας με ένα βήμα. Φροντίστε να βγάζετε τα παπούτσια που φοράγατε έξω, πριν πατήσετε στο σαλόνι σας.

Για να το πετύχετε, ακόμα κι αν από συνήθεια το ξεχνάτε τις περισσότερες φορές, φτιάξτε έναν μικρό χώρο ακριβώς δίπλα από την είσοδο του σπιτιού σας, όπου θα αφήνετε εκεί με τάξη το ζευγάρι παπουτσιών που φοράγατε έξω και θα το αντικαθιστάτε με ένα ζευγάρι παπούτσια ή παντόφλες που θα έχετε μόνιμα σε αυτό το σημείο για να το παίρνετε αμέσως μόλις μπαίνετε στην είσοδο.

Σταματήστε να μεταφέρετε μικρόβια στο σπίτι σας φορώντας τα παπούτσια σας!

Αποθηκεύετε περιττά πράγματα Ξεκαθαρίστε ποια πράγματα σας είναι απολύτως απαραίτητα και τα χρησιμοποιείτε σε συχνή βάση και κρατήστε μόνο αυτά.

Δείτε ακόμη:Σπύρος Σούλης: Οι 7 αποδεδειγμένα πετυχημένοι τρόποι για να προσθέσετε λίγο χρώμα στο χώρο σας - Πειραματιστείτε & δώστε ζωντάνια στο σπίτι σας !

Μην χρησιμοποιείτε τους χώρους αποθήκευσης ως κρυψώνες που βάζετε προσωρινά τα ακατάστατα πράγματά σας, όταν αναμένετε ξαφνικές επισκέψεις. Μπορεί να μην φαίνονται, αλλά η σκέψη ότι είναι εκεί και περιμένουν εσάς να τα ξεκαθαρίσετε και να τα βάλετε πάλι στη θέση τους θα σας βασανίσει.

Εκμεταλλευτείτε σωστά τους αποθηκευτικούς σας χώρους.

Δεν τοποθετείτε τα έπιπλα με βάση τις ανάγκες σας  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα spirossoulis.com, αν δεν επιθυμείτε ένα καθιστικό που να θυμίζει εκθεσιακό χώρο αλλά έναν πρακτικό και άνετο χώρο, τότε είναι σημαντικό να διαρρυθμίζετε τα έπιπλά σας με τρόπο που να σας εξυπηρετεί πραγματικά.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα για να περνάτε χρόνο με τους φίλους σας, αποφύγετε να τοποθετήσετε τους καναπέδες απέναντι από την τηλεόραση.

Το ανάποδο βέβαια ισχύει αν σχεδιάζετε μια βραδιά κινηματογράφου στο σπίτι σας. Προσαρμόστε και πάλι τα έπιπλά σας για μεγαλύτερη άνεση και λειτουργικότητα. Εξασφαλίστε ότι η τοποθέτηση των επίπλων ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και στη συνέχεια απολαύστε ποιοτικό χρόνο στο καθιστικό σας!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ