10 tips διακόσμησης για να ανανεώσετε τον χώρο σας τώρα το καλοκαίρι - Δώστε "πνοή" με μικρές πινελιές!

Διαλέξτε αυτά που σας ταιριάζουν

Το καλοκαίρι όλοι έχουμε την ανάγκη για μια ανανέωση στο σπίτι, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα πιο ανάλαφρο και χαρούμενο περιβάλλον!

Παρακάτω θα βρείτε 10 κορυφαία tips διακόσμησης που μπορείτε να προσαρμόσετε στη δική σας αισθητική και οικονομική δυνατότητα, δημιουργώντας στιλάτους και άνετους χώρους, σύμφωνα με το spirossoulis.com:

Εντάξτε στη διακόσμηση το ξύλο και το ρατάν

Τα φυσικά υλικά και ειδικά το ξύλο και το ρατάν εκτός από πολύ όμορφα θα σας βοηθήσουν να φέρετε το καλοκαίρι μέσα στο σπίτι σας.  Ακόμα και αν δεν έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε μεγάλα έπιπλα, μπορείτε να "παίξετε" με λεπτομέρειες. Για παράδειγμα μια καλή ιδέα είναι ένα μικρό τραπεζάκι για το καθιστικό ή το μπαλκόνι, ένα σκαμπό ή διακοσμητικά αντικείμενα όπως καθρέφτες, δίσκοι κτλ.

Ανανεώστε τους χώρους σας με στιλάτες ανθοστήλες

Οι ανθοστήλες είναι ένα αξεσουάρ που έχει επανέλθει δυναμικά στη μόδα. Διαλέξτε ανθοστήλες με ξύλινα ή μεταλλικά πόδια, με πήλινα, κεραμικά ή και ξύλινα κασπό.

Δώστε διαφορετικά ύψη στα φυτά σας με τις ανθοστήλες, δημιουργήστε γωνιές και συνδυάστε τα και με άλλα κασπό στο έδαφος.

Διαλέξτε ένα χαλί με πολύ έντονα χρώματα και γεωμετρικά σχήματα

Το χαλί φέτος είναι μόδα όλο τον χρόνο. Το Μάιο όμως διαλέξτε ένα χαλί με έντονα γεωμετρικά σχήματα και έντονα χρώματα.

Διαλέξτε υλικά όπως γιούτα και απόλυτη τάση είναι το μακραμέ

Το μακραμέ είναι ουσιαστικά η πλέξη. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά σχήματα και σχέδια και να έχετε ένα πολύ καλοκαιρινό, νησιώτικο αποτέλεσμα. Διαλέξτε μερικά μαξιλάρια ή βάλτε μερικά πουφ για να δώσετε στιλ στον χώρο σας.

Διαλέξτε έπιπλα με στρογγυλεμένες άκρες

Μεγάλη τάση είναι τα έπιπλα με «απαλές» γωνίες. Διαλέξτε ένα στρογγυλό τραπέζι σαλονιού ή ένα τραπέζι κουζίνας. Επιπλέον μπορείτε να επιλέξετε οβάλ μαξιλάρια για τους καναπέδες σας και όχι ορθογώνια με αιχμηρές άκρες.

Δημιουργήστε μια γωνιά με φανάρια

Τα φανάρια είναι το απόλυτο trend του μήνα. Χαρίζουν «ρομαντικό» φως στον χώρο. Διαλέξτε φανάρια σε μεγάλα μεγέθη, επιδαπέδια ή με ύψος. Συνδυάστε τα με ψάθινες γλάστρες και φυτά.

Διακοσμήστε με έναν Βούδα

Το απόλυτο διακοσμητικό είναι ο Βούδας. Ο Βούδας θα φέρει έναν αέρα ανατολής στον χώρο σας και είναι και σύμβολο της καλής τύχης και της εσωτερικής ηρεμίας. Έναν Βούδα σαν αυτόν της φωτογραφίας θα τον βρείτε σε όλα τα σαλόνια τον διασήμων. Διαλέξτε τι σας ταιριάζει και βάλτε τον και εσείς στο σπίτι σας.

Δημιουργήστε μια μπλε γωνιά

Δημιουργήστε μια «μπλε γωνία» στο σαλόνι σας. Το μπλε είναι το πιο δροσερό και καλοκαιρινό χρώμα. Βάψτε έναν τοίχο, ή βάλτε μια μπλε κουρτίνα σε ένα σημείο του σπιτιού σας. Τοποθετήστε μπροστά μια πολυθρόνα ή ρίξτε ένα μπλε ριχτάρι στην πολυθρόνα που έχετε. Δίπλα σε ένα τραπεζάκι βάλτε ό,τι αντικείμενο έχετε σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε.

Οι χρυσές λεπτομέρειες είναι για όλες τις εποχές

Το σαλόνι σας όλες τις εποχές πρέπει να είναι σικ. Οι χρυσές λεπτομέρειες πρέπει πάντα να υπάρχουν ειδικά πάνω στο τραπέζι σας. Βάλτε ένα χρυσό βάζο, ένα χρυσό διακοσμητικό και συνδυάστε τα με τις υπόλοιπες λεπτομέρειες που υπάρχουν στον χώρο.

Διακοσμήστε το τραπέζι σας με μπουκάλια

Διαλέξτε διάφορα μπουκάλια, μικρά η μεγάλα, βάζα ή κανάτες και φτιάξτε μια ωραία σύνθεση για το τραπέζι σας. Γεμίστε τα μπουκάλια με μερικά κλαδιά ή μερικά λουλούδια. Συνδυάστε τα με κεριά και αρωματικά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ