Greek TopWomen Awards 2024 - Βραβείο στην Εύα Νάθενα – Η ταλαντούχα σκηνοθέτης της «Φόνισσας» είναι από τις πιο σημαντικές καλλιτέχνιδες της γενιάς της

Το eirinika & το madeingreece.news απένειμαν το βραβείο της Top Woman στην Εύα Νάθενα - Ας την γνωρίσουμε καλύτερα.

Η Εύα Νάθενα είναι μια πολυτάλαντη καλλιτέχνης, γνωστή για το έργο της ως ενδυματολόγος, σκηνογράφος και σκηνοθέτης. Έχει σπουδάσει Σκηνογραφία και Ενδυματολογία και έχει εργαστεί σε πολλές θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η ταινία της "ΦΟΝΙΣΣΑ" έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές και βραβεία, καθιερώνοντάς την ως μια από τις πιο σημαντικές καλλιτέχνιδες της γενιάς της. Η Εύα συνδυάζει το καλλιτεχνικό της όραμα με την ουσία των πραγμάτων, δημιουργώντας έργα που είναι τόσο αισθητικά εντυπωσιακά όσο και θεματικά βαθιά.

Διαβάστε ακόμα: 3rd Greek TopWomen Awards σε 22 κορυφαίες γυναίκες στο επιχειρείν & τον πολιτισμό - Life Achievement στην Αγγελική Φράγκου - Τιμής ένεκεν σε 7 «μάνες κουράγιο» (φωτό)

Διαβάστε ακόμα: Το "Φεστιβάλ Χίου" στο Λονδίνο - Βικτόρια Χίσλοπ, Εύα Νάθενα, Αγάπη Πολίτη, Λάκης Λαζόπουλος ήταν εκεί (φωτό)

Η Εύα Νάθενα, μια ταλαντούχα σκηνογράφος και ενδυματολόγος, γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι σπουδές της στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, υπό την καθοδήγηση των διακεκριμένων καθηγητών Χρόνη Μπότσογλου στη ζωγραφική και Γιώργου Ζιάκα στη σκηνογραφία, έθεσαν τις βάσεις για την εντυπωσιακή της καριέρα. Αρχικά, ξεκίνησε ως βοηθός του σπουδαίου σκηνογράφου Διονύση Φωτόπουλου, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία και γνώση.

Στη συνέχεια, η Εύα συνεργάστηκε με μερικούς από τους πιο καταξιωμένους σκηνοθέτες στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Εργάστηκε με τον Κώστα Γαβρά στο «Όλα γύρω είναι φως» για το Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης, τον Παντελή Βούλγαρη στις «Νύφες», τον Δημήτρη Λιγνάδη στις παραγωγές «Βάκχες», «Αμαντέους» και «Δεσποινίς Τζούλια», τον Γιάννη Κακλέα στα «Συρανό ντε Μπερζεράκ» και «Τα μαγικά μαξιλάρια», και τον Παναγιώτη Πορτοκαλάκη στις «Θεατρίνες». Επιπλέον, συνεργάστηκε με τον Κώστα Καπάκα στην ταινία «Ουρανία», όπως και με την Ρούλα Πατεράκη, τον Γιώργο Σιούγα, τον Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη και τον Πέτρο Ζούλια στην παράσταση «Η Μαρινέλα συναντά τη Βέμπο». Η συνεργασία της με τον Φωκά Ευαγγελινό στο «Θα σε πάρω να φύγουμε» αποτελεί ακόμα μια λαμπρή προσθήκη στο βιογραφικό της.

Η Εύα Νάθενα έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Ενδυματολογίας για τις κινηματογραφικές ταινίες «Νύφες», «Οι θεατρίνες» και «Ουρανία», αναγνωρίζοντας την εξαιρετική της συμβολή στον τομέα της ενδυματολογίας. Επιπλέον, έχει επιμεληθεί τα σκηνικά και τα κοστούμια της οπερέτας «Η εύθυμη χήρα» για την Εθνική Λυρική Σκηνή την καλλιτεχνική περίοδο 2011/12.

Η σκηνοθετική της δουλειά στην ταινία «ΦΟΝΙΣΣΑ» αναδεικνύει το πολυδιάστατο ταλέντο της και την ικανότητά της να δημιουργεί μαγικούς κόσμους, τόσο στη σκηνή όσο και στην οθόνη. Μέσα από τις πολυάριθμες συνεργασίες και τα βραβεία που έχει λάβει, η Εύα Νάθενα συνεχίζει να αφήνει το ανεξίτηλο στίγμα της στον χώρο της τέχνης και του θεάματος, εμπνέοντας και ενθουσιάζοντας το κοινό με κάθε της δημιουργία.

Διαβάστε ακόμα: Εύα Νάθενα: Η σκηνοθέτρια της «Φόνισσας» στην εκπομπή «Watch Next» της Cosmote TV

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ