Greek TopWomen Awards 2024 - Βραβείο στην Ντίνα Νικολάου – Μια διεθνώς αναγνωρισμένη chef που έχει την θηλυκή αντίληψη της μεσογειακής κουζίνας

Το eirinika & το madeingreece.news απένειμαν το βραβείο της Top Woman στην Ντίνα Νικολάου - Ας την γνωρίσουμε καλύτερα.

Η Ντίνα Νικολάου μία διεθνώς αναγνωρισμένη chef, υποστηρίζει και προβάλλει την ελληνική γαστρονομία σε όλο τον κόσμο. Το εστιατόριο που διατηρεί με την αδερφή της στο Παρίσι βραβεύεται συνεχώς ως το καλύτερο ξένης κουζίνας της Γαλλικής πρωτεύουσας ενώ η ίδια ως πρεσβευτής - chef της κουζίνας της Κρήτης, της Χαλκιδικής αλλά και του ελληνικού ρυζιού μπήκε στο βιβλίο “Guiness Record” μαγείρεψε την μεγαλύτερη κακαβιά 650 κιλά. Έχει γράψει 12 βιβλία μαγειρικής που γίνονται best seller ενώ την θαυμάσαμε στην ελληνική και γαλλική τηλεόραση με δικές της εκπομπές. Η Ντίνα έχει την θηλυκή αντίληψη της μεσογειακής κουζίνας, είπε ο θρυλικός chef Alain Ducasse για την Top Woman μας.

Διαβάστε ακόμα: 3rd Greek TopWomen Awards σε 22 κορυφαίες γυναίκες στο επιχειρείν & τον πολιτισμό - Life Achievement στην Αγγελική Φράγκου - Τιμής ένεκεν σε 7 «μάνες κουράγιο» (φωτό)

Η σεφ με την Γαλλίδα Πρέσβειρα, Laurence Auer (αριστερά).

Διαβάστε ακόμα: Η Ντίνα Νικολάου σε τηλεοπτική εκπομπή του TV5 για το περιβάλλον - Η Ελλάδα μία από τις 19 χώρες του αφιερώματος του γαλλικού καναλιού (φωτό)

Η Ντίνα Νικολάου, διάσημη Ελληνίδα Chef και υπέρμαχος της ελληνικής κουζίνας, ανέπτυξε το πάθος της για τη γαστρονομία από μικρή ηλικία. Παρόλο που ξεκίνησε την καριέρα της σπουδάζοντας οικονομικά και marketing στο Παρίσι, σύντομα ακολούθησε το πάθος της για την τέχνη της μαγειρικής, αφήνοντας την προηγούμενη κατεύθυνση πίσω της.

Οι σπουδές της στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη πραγματοποιήθηκαν σε κορυφαίες γαστρονομικές σχολές του Παρισιού, όπως το «Le Cordon Bleu», το «Ritz Escoffier», το «Alain Ducasse formation» και το «Lenotre». Μαζί με την αδελφή της, Μαρία, δημιούργησαν στο Παρίσι το Evi Evane, υπερασπιζόμενες με πάθος και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στα πέντε delicatessen, Evi Evane Traiteur, προσφέρουν ελληνικά φαγητά για το σπίτι ή το γραφείο, καθώς και 150 ελληνικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, τα οποία επιλέγει η ίδια η Ντίνα

Πιστή στην άποψη ότι η γνώση πρέπει να μεταδίδεται, η Ντίνα δίδαξε για αρκετά χρόνια σε σχολές μαγειρικής στην Ελλάδα και στη Γαλλία, όπως το Chef d’ Oeuvre, το Le Monde και το Le Cordon Bleu. Έχει διακριθεί πολλές φορές, έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές εκπομπές με δικές της εκπομπές μαγειρικής και έχει εκδώσει δικά της βιβλία. Επιπλέον, κυκλοφορεί προϊόντα που φέρουν την υπογραφή της και έχει μακροχρόνιες συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες.

Με την αγάπη της για την ελληνική κουζίνα και την αφοσίωσή της στην ποιότητα, η Ντίνα Νικολάου συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους λάτρεις της γαστρονομίας, διατηρώντας ζωντανή την παράδοση και φέρνοντας την ελληνική κουζίνα στο διεθνές προσκήνιο.

Η Ντίνα Νικολάου έχει διακριθεί πολλές φορές στον τομέα της γαστρονομίας. Έχει παρουσιάσει δικές της εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, όπου μοιράζεται τις γνώσεις και τις συνταγές της με το ευρύ κοινό. Τα βιβλία της, τα οποία έχουν εκδοθεί και αγαπηθεί από πολλούς, αναδεικνύουν την ποικιλία και τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας. Μερικά από τα έργα της περιλαμβάνουν βιβλία μαγειρικής που εστιάζουν στην παραδοσιακή και σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

Επιπλέον, η Ντίνα έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες στον χώρο των τροφίμων και των προϊόντων κουζίνας, προσφέροντας προϊόντα που φέρουν την υπογραφή της και τα οποία χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και αυθεντικότητα. Οι συνεργασίες της περιλαμβάνουν επιτυχημένες καμπάνιες και προωθητικές ενέργειες με στόχο την προβολή και την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας σε διεθνές επίπεδο.

Η αφοσίωσή της στην ποιότητα και η συνεχής προσπάθειά της για καινοτομία την έχουν καταστήσει μία από τις πιο αναγνωρισμένες και αγαπητές προσωπικότητες στον χώρο της μαγειρικής, συμβάλλοντας σημαντικά στην προβολή της ελληνικής κουζίνας και του πολιτισμού παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμα: Η διάσημη τοπ σεφ Ντίνα Νικολάου παρουσίασε το νέο της βιβλίο, "CRÈTE la cuisine authentique" - Το ελληνικό νησί στο επίκεντρο της Παρισινής γαστρονομίας - Δίπλα της όλη η οικογένεια (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ