Greek TopWomen Awards 2024 - Βραβείο στην Ιωάννα-Αλεξάνδρα Σαΐτη - Η CEO της Intercomm Foods συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη & την καινοτομία της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Το eirinika & το madeingreece.news απένειμαν το βραβείο της Top Woman στην Ιωάννα-Αλεξάνδρα Σαΐτη - Ας την γνωρίσουμε καλύτερα.

Η Ιωάννα-Αλεξάνδρα Σαΐτη, CEO της Intercomm Foods, είναι μια επιτυχημένη επιχειρηματίας από τη Λάρισα με σπουδές στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και MBA από το Πανεπιστήμιο SDA Bocconi στο Μιλάνο. Με πλούσια εμπειρία στον τομέα του Μάρκετινγκ και των χρηματοοικονομικών, ανέλαβε τη διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης, οδηγώντας την σε σημαντική ανάπτυξη και ενίσχυση των εξαγωγών. Διακεκριμένη για την επιχειρηματική της αριστεία και τις καινοτόμες προσεγγίσεις της, έχει συμβάλει ουσιαστικά στην προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Διαβάστε ακόμα: 3rd Greek TopWomen Awards σε 22 κορυφαίες γυναίκες στο επιχειρείν & τον πολιτισμό - Life Achievement στην Αγγελική Φράγκου - Τιμής ένεκεν σε 7 «μάνες κουράγιο» (φωτό)

Η Ιωάννα-Αλεξάνδρα Σαΐτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου από μικρή ηλικία άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για τον επιχειρηματικό κόσμο. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), και αμέσως μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε στη Unilever-ΕΛΑΪΣ στην Αθήνα στον τομέα του Μάρκετινγκ, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία στον κλάδο.

Αναζητώντας περαιτέρω εξειδίκευση, η Ιωάννα συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Ιταλία, όπου απέκτησε το MBA της από το Πανεπιστήμιο SDA Bocconi στο Μιλάνο με ειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, συνεργάστηκε με πολυεθνικές εταιρείες σε διάφορα projects, ενισχύοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές της.

Από νεαρή ηλικία, η Ιωάννα εντάχθηκε στις οικογενειακές επιχειρήσεις KRONOS AE και INTERCOMM FOODS AE, όπου απέκτησε εκτενή εμπειρία σε πολλά τμήματα, όπως οι Πωλήσεις και το Μάρκετινγκ. Η εμπειρία της αυτή την οδήγησε σταδιακά στην ανάληψη διοικητικών καθηκόντων, και τελικά, στον ρόλο της Διευθύνουσας Συμβούλου στην Intercomm Foods. Υπό την ηγεσία της, η εταιρεία γνώρισε σημαντική ανάπτυξη, προσανατολισμένη κυρίως στις εξαγωγές, ενισχύοντας έτσι την ελληνική οικονομία.

Η Ιωάννα είναι μέτοχος σε εταιρείες του αγροδιατροφικού τομέα, πιστεύοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει το θερμοκήπιο της Ευρώπης. Η επιτυχία της αποδίδεται στην ομαδική δουλειά, ενώ το 2018 το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών της απένειμε το Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας ως επιτυχημένο παράδειγμα αποφοίτου. Το 2020, αναγνωρίστηκε ως μία από τις πιο ισχυρές Ελληνίδες στις επιχειρήσεις στη λίστα του Fortune Greece.

Εκτός από τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, η Ιωάννα συμμετέχει ενεργά σε κριτικές επιτροπές αξιολόγησης επιχειρηματικών ιδεών, προωθώντας την καινοτομία στον παραγωγικό τομέα. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Ελληνο-Ρωσικού Επιμελητηρίου, ενώ είναι ενεργό μέλος του ICC Women Hellas (cluster Βιομηχανίας) και του the Boardroom.

Η Ιωάννα-Αλεξάνδρα Σαΐτη συνεχίζει να ηγείται με όραμα και αφοσίωση, συμβάλλοντας ενεργά στην ανάπτυξη και την καινοτομία της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ