Greek TopWomen Awards 2024 - Βραβείο στην Έλενα Μελίδη, Διευθύντρια του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού

 Το eirinika & το madeingreece.news απένειμαν το βραβείο της Top Woman στην Έλενα Μελίδη Ας την γνωρίσουμε καλύτερα


Η Έλενα Μελίδη διατελεί αδιαλείπτως ως Διευθύντρια του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού από το 2012, υπεύθυνη για την προώθηση και την ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Με σπουδές στην Αρχαιολογία και την Ιστορία από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Master of Arts with Distinction in Cultural Management από το University of Northumbria at Newcastle, και μεταπτυχιακό στην Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η ίδια έχει εργαστεί σε διάφορα πολιτιστικά ιδρύματα και μουσεία, προωθώντας την εκπαίδευση και την καλλιτεχνική έκφραση. Η παρουσία της στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού έχει φέρει νέες και καινοτόμες εκθέσεις και προγράμματα που προσελκύουν και εμπνέουν το κοινό. Θα λέγαμε πως πέρα από άνθρωπος των τεχνών, είναι σίγουρα και μια εκ τις Greek Top Women.

Διαβάστε ακόμα: 3rd Greek TopWomen Awards σε 22 κορυφαίες γυναίκες στο επιχειρείν & τον πολιτισμό – Life Achievement στην Αγγελική Φράγκου – Τιμής ένεκεν σε 7 «μάνες κουράγιο» (φωτό)


Η Έλενα Μελίδη είναι κάτοχος πτυχίου Αρχαιολογίας από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πτυχίου Ιστορίας από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μεταπτυχιακού τίτλου Master of Arts with Distinction in Cultural Management, University of Northumbria at Newcastle, School of Arts & Social Sciences, μεταπτυχιακού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Οργανισμών και Επιχειρήσεων, Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 

Διατελεί καθήκοντα Διευθύντριας του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού από το 2012. Στην μακρά της πορεία διετέλεσε στέλεχος στη Μονάδα Διαχείρισης και Παρακολούθησης Έργων και εν συνεχεία του ΕΣΠΑ 2007-2013 του Υπουργείου Πολιτισμού από το 2001 έως το 2011 ως υπεύθυνη για πλήθος έργων (Μουσείων, Αρχαιολογικών Χώρων, Πολιτιστικών Κέντρων και εκδηλώσεων, Biennale) σε ολόκληρη την Ελλάδα. 


Επίσης είναι μέλος του Συμβουλίου Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού από το 2015 έως το 2023, μέλος της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής για την εφαρμογή της Σύμβασης για την προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μέλος του Καλλιτεχνικού Συμβουλίου του Μουσείου Μπενάκη και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιστορικού - Λαογραφικού Μουσείο Κορίνθου.


Έχει διατελέσει μέλος σε πολλές Επιστημονικές Επιτροπές όπως για την διοργάνωση της 19ης, της 18ης  Ετήσιας Συνάντησης Μουσείων του Νεώτερου Πολιτισμού κλπ, έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, σε ημερίδες και συνέδρια.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ