Greek TopWomen Awards 2024 - Βραβείο στην Ελισάβετ Μπαρμπαλιού, ψυχολόγο, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέα - 35χρονη κλινική εμπειρία ως θεραπεύτρια για οικογένειες, ζευγάρια και εφήβους

 Το eirinika & το madeingreece.news απένειμαν το βραβείο της Top Woman στην Ελισάβετ Μπαρμπαλιού – Ας την γνωρίσουμε καλύτερα


Η Ελισάβετ Μπαρμπαλιού ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας ήταν η ομιλήτρια μας αλλά και ο άνθρωπος που συνέβαλε στην γέφυρωση του πρώτου με του δεύτερου μέρους της τελετής, χάρη στην 35χρονη κλινική εμπειρία της ως θεραπεύτρια για οικογένειες, ζευγάρια και εφήβους. Με σπουδές στο Παρίσι και στην Académie de Versailles, βραβεύεται και ως συγγραφέας των περίφημων βιβλίων «Η Επιστροφή του Άνδρα» και «Γεννήθηκα στον Βορρά, μεγάλωσα στο Νότο».


Διαβάστε ακόμα: 3rd Greek TopWomen Awards σε 22 κορυφαίες γυναίκες στο επιχειρείν & τον πολιτισμό – Life Achievement στην Αγγελική Φράγκου – Τιμής ένεκεν σε 7 «μάνες κουράγιο» (φωτό)


Η Ελισάβετ Μπαρμπαλιού είναι μια διακεκριμένη ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στη συστημική και οικογενειακή θεραπεία, με πάνω από 35 χρόνια κλινικής εμπειρίας. Κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας της, έχει διατελέσει Πρόεδρος και Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Συστημικής Ψυχοθεραπείας και Έρευνας (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Ε.), προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες σε οικογένειες, ζευγάρια, εφήβους και ενήλικες. Επιπλέον, είναι συγγραφέας δύο βιβλίων, «Η επιστροφή του άνδρα» και «Γεννήθηκα στον Βορρά, μεγάλωσες στον Νότο», τα οποία αναδεικνύουν τη βαθιά της γνώση και την ευαισθησία της στα ανθρώπινα ζητήματα.

 


Η Ελισάβετ Μπαρμπαλιού ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές της στην Κλινική και Εργασιακή Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο Nanterre Paris X στο Παρίσι. Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκε στη Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Academie des Versailles και στην ISON Psychometrica στην Αθήνα, ενώ ασχολήθηκε με την έρευνα στο Εθνικό Ινστιτούτο Παιδαγωγικής Έρευνας του Παρισιού (INRP). Παράλληλα, απέκτησε εξειδίκευση στη Συστημική και Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων και πιστοποιήθηκε ως μουσικοθεραπεύτρια στη μέθοδο GIM από το Swedish Advanced Bonny Method GIM Training Program–Association for Music and Imagery.

Από το 1992, διατηρεί ιδιωτικό γραφείο, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας σε ποικίλες ομάδες πληθυσμού. Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Προσχολικό Κέντρο της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ενώ έχει διατελέσει διευθύντρια και επιστημονική υπεύθυνη σε σημαντικά θεραπευτικά κέντρα. Ως ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας πολλών ατόμων και οικογενειών.


Η Ελισάβετ Μπαρμπαλιού έχει συμμετάσχει με παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει δώσει διαλέξεις στο Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη. Επίσης, αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά και στον ημερήσιο τύπο, μοιράζοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες της με το ευρύ κοινό. Οι επιστημονικές και ερευνητικές της δραστηριότητες αντικατοπτρίζουν την αφοσίωσή της στην προώθηση της ψυχικής υγείας και της ευημερίας.


Μέσα από την πολύχρονη επαγγελματική της πορεία, η Ελισάβετ έχει αποδείξει την αφοσίωσή της στην υποστήριξη της ανθρώπινης ψυχής και την κατανόηση των σύνθετων σχέσεων που αναπτύσσονται μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία. Με τη βαθιά της γνώση, την εμπειρία και την ευαισθησία της, συνεχίζει να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες και να συμβάλλει στην προώθηση της ψυχοθεραπείας και της έρευνας στην Ελλάδα και διεθνώς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ