Greek TopWomen Awards 2024 - Βραβείο στην Φιλίππα Μιχάλη, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas - η πρώτη Ελληνίδα manager που πήρε τα ηνία πολυεθνικής ασφαλιστικής

 Το eirinika & το madeingreece.news απένειμαν το βραβείο της Top Woman στην Φιλίππα Μιχάλη – Ας την γνωρίσουμε καλύτερα


Η Φιλίππα Μιχάλη, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas εργάστηκε για 25 χρόνια στα Χρηματοοικονομικά και για 8 ήταν CEO της Allianz. Έμεινε στην ιστορία ως η πρώτη Ελληνίδα manager που πήρε τα ηνία πολυεθνικής ασφαλιστικής. Μεγαλώνει δύο δίδυμα αγόρια ενώ εκπαιδεύτηκε σε παγκόσμιο πρόγραμμα για γυναίκες με ηγετικά προσόντα.

Διαβάστε ακόμα: 3rd Greek TopWomen Awards σε 22 κορυφαίες γυναίκες στο επιχειρείν & τον πολιτισμό – Life Achievement στην Αγγελική Φράγκου – Τιμής ένεκεν σε 7 «μάνες κουράγιο» (φωτό)

 


Η Φιλίππα Μιχάλη, είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas από τον Απρίλιο του 2023, ενώ έχει εργαστεί στον χρηματοοικονομικό κλάδο για περισσότερα από 25 χρόνια.


Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ζωής & Συντάξεων. Είναι επίσης ανεξάρτητο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εισηγμένης εταιρίας Quest Συμμετοχών και του μη κερδοσκοπικού σωματείου ALBA Executive Development & Applied Research in Business Administration. 


Ξεκίνησε την καριέρα της στην Helvetia ΑΕΔΑΚ και στη συνέχεια στην Allianz ΑΕΔΑΚ, όπου για μία δεκαετία απασχολούνταν στη Διεύθυνση Επενδύσεων στη διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων. Το 2009, πέρασε στον ασφαλιστικό κλάδο και ανέλαβε τη θέση της Υποδιευθύντριας Market Management στην Allianz Ελλάδος, ενώ παράλληλα από τη θέση της Υπεύθυνης Καινοτομίας είχε την ευθύνη υλοποίησης στην Ελλάδα της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Allianz για την προώθηση της καινοτομίας.

Το 2011, ανέλαβε τη συνολική ευθύνη της Διεύθυνσης Market Management & Επικοινωνίας, ενώ, από το 2013, είχε υπό την εποπτεία της και τη λειτουργία του καναλιού διανομής απευθείας πωλήσεων (DirectBusiness). Από το 2013 συμμετείχε στο Συμβούλιο Διοίκησης της Allianz Ελλάδος αλλά και στην Επιτροπή Διαχείρισης Έργων. Από την ίδια χρονιά έχει επιλεγεί να συμμετέχει στο παγκόσμιο πρόγραμμα AllianzSponsorship for DiverseLeadership που απευθύνεται σε γυναίκες με ηγετικά προσόντα και προοπτικές καριέρας.


Το 2015, έπειτα από 20 περίπου χρόνια στους κόλπους της εταιρείας, ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνουσας Συμβούλου, φέρνοντας στη γνωστή ασφαλιστική γυναικείο αέρα. Έχει ηγηθεί πολλών σημαντικών projects, ειδικά στο σκέλος της ψηφιοποίησης, ενώ για 11 χρόνια κατείχε τη θέση του διαχειριστή χαρτοφυλακίου στη θυγατρική του Ομίλου, Allianz ΑΕΔΑΚ.


Είναι κάτοχος πτυχίου Τραπεζικής & Χρηματοοικονομικής Διοίκησης από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το ALBA Graduate Business School. 


Διαβάστε επίσης: Τopwoman η Φιλίππα Μιχάλη - Ανέλαβε πρόεδρος και CEO της NN Hellas
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ