Καναπέδες με καμπύλες: 4 tips για να βρείτε την τέλεια θέση - Δημιουργήστε την τέλεια αρμονία!

Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στη διακόσμηση και φέτος

Οι καμπυλωτοί καναπέδες είναι μία από τις τελευταίες τάσεις στη διακόσμηση του καθιστικού, αν και μπορεί να είναι πρόκληση να ταιριάξουν αρμονικά με τον υπόλοιπο χώρο. Παρακάτω θα βρείτε τέσσερις διαφορετικούς τρόπους για να ενσωματώσετε αυτούς τους καναπέδες στο καθιστικό σας, σύμφωνα με το spirossoulis.com:

Προσθέστε και άλλες στρογγυλές επιφάνειες

Ένας καλός τρόπος για να ενισχύσετε την αισθητική του καθιστικού σας είναι να συμπεριλάβετε στη διακόσμηση στοιχεία με στρογγυλεμένες γωνίες ή λεπτομέρειες, ιδίως αν χρησιμοποιείτε καναπέδες με καμπύλες. Για παράδειγμα, ένα στρογγυλό τραπέζι μπορεί να συμπληρώσει τέλεια έναν καναπέ που ακολουθεί καμπυλωτό σχεδιασμό, ενώ μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα ή δύο αντικείμενα με στρογγυλεμένες άκρες για να δημιουργήσετε ομοιομορφία. Αν έχετε επιλέξει γωνιακό καναπέ με στρογγυλεμένες γωνίες, αποφύγετε την τοποθέτηση επίπλων με αυστηρά ίσιες γωνίες, καθώς αυτό θα κάνει τον καναπέ να φαίνεται ξένος στο χώρο.

Βάλτε δύο καναπέδες

Οι στρογγυλεμένοι καναπέδες ταιριάζουν ακόμα καλύτερα ανά ζεύγος. Μπορείτε, για παράδειγμα, να τοποθετήσετε τον έναν απέναντι από τον άλλον και στη μέση να βάλετε ένα στρογγυλό τραπεζάκι. Προσπαθήστε να βάλετε τους δύο καναπέδες περίπου στη μέση του δωματίου για πιο όμορφο αποτέλεσμα.

Δημιουργήστε κύκλο

Έχοντας έναν καμπυλωτό καναπέ έχετε ήδη δημιουργήσει το μισό ενός κύκλου στο δωμάτιό σας. Μπορείτε να ολοκληρώσετε τον κύκλο προσθέτοντας καρέκλες και πολυθρόνες στη συνέχεια του καναπέ.

«Ευθυγραμμίστε» τον με τον τοίχο

Αν το καθιστικό σας διαθέτει κάποιο λοξό τοίχο, τότε ένας καναπές με καμπύλες μπορεί να αποδειχθεί η τέλεια επιλογή. Σημαντικό είναι να ευθυγραμμίσετε τον καναπέ ώστε η καμπύλη του να ακολουθεί την κλίση του τοίχου, δημιουργώντας έτσι μια αρμονική και ομοιόμορφη εμφάνιση στο δωμάτιο. Συμπληρώστε τη διακόσμηση με επιπλέον στρογγυλεμένες επιφάνειες όπως ένας καθρέφτης κ ένα τραπεζάκι για να ενισχύσετε την αίσθηση συνοχής και να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό, σοφιστικέ στιλ στο καθιστικό σας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ