Greek TopWomen Awards 2024 - Βραβείο στην Φωτεινή Καραγεώργη Διευθύνουσα Σύμβουλος της Giochi Preziosi - δύο δεκαετίες εμπειρίας στον κλάδο των παιχνιδιών

 Το eirinika & το madeingreece.news απένειμαν το βραβείο της Top Woman στην Φωτεινή Καραγεώργη  – Ας την γνωρίσουμε καλύτερα 


Η Φωτεινή Καραγεώργη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Giochi Preziosi ΕΛΛΑΣ Α.Ε., έχει πάνω από δύο δεκαετίες εμπειρίας στον κλάδο των παιχνιδιών. Απόφοιτη Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc in Business Administration από το London Business School, έχει εργαστεί σε μεγάλες εταιρείες κατά τη διάρκεια της πορείας της. Η καριέρα της σε διεθνείς εταιρείες όπως η Hasbro, η United Distillers, και η J. Boutari & Son Holding, καθώς και η ακαδημαϊκή της εκπαίδευση, συνθέτουν το πορτραίτο μιας δυναμικής και επιτυχημένης επαγγελματία στον επιχειρηματικό τομέα. 
 
Η «μητέρα» των ευχάριστων στιγμών μας, όπως την έχουν προσφωνήσει κατά καιρούς, παραλαμβάνει το βραβείο της ως μια εκ των Greek Top Women. 


Διαβάστε ακόμα: 3rd Greek TopWomen Awards σε 22 κορυφαίες γυναίκες στο επιχειρείν & τον πολιτισμό – Life Achievement στην Αγγελική Φράγκου – Τιμής ένεκεν σε 7 «μάνες κουράγιο» (φωτό)

Η Φωτεινή Καραγεώργη είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Giochi Preziosi ΕΛΛΑΣ Α.Ε, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παιχνιδιών στην Ελλάδα. Απόφοιτη της Ελληνογαλλικής Σχολής «Jeanne d’ Arc», η ίδια σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες, ενώ έκανε μεταπτυχιακό στο London Business School. Μετά το Λονδίνο επιστρέφει στην Ελλάδα και εργάζεται στο μάρκετινγκ της Procter & Gamble, έχοντας την ευθύνη μεγάλων brands.

Εκεί όμως που αφιερώθηκε κυριολεκτικά και έκανε την ήδη λαμπρή της πορεία λαμπρότερη, ήταν στην αγορά που κάνει τα παιδιά κάθε ηλικίας ευτυχισμένα, καθώς απασχολείται αποκλειστικά με τον κλάδο του παιχνιδιού από το 1995, οπότε και βρέθηκε στην Giochi Preziosi Hellas ύστερα από μια πορεία 8 ετών στην πολυεθνική Hasbro Hellas με τα γνωστά παιχνίδια που η ίδια καθιέρωσε, τη Monopoly, το Trivial Pursuit και το Taboo. 

Ιδρύοντας την εταιρεία Giochi Preziosi ΕΛΛΑΣ Α.Ε το 2003 ως μέτοχος και συνέταιρος, κατάφερε να την αναδείξει σε ηγέτη του κλάδου, ενώ το 2009 επέκτεινε τις δραστηριότητες με τη δημιουργία θυγατρικής στην Τουρκία.


Υπό την ηγεσία της, το χαρτοφυλάκιο της Giochi Preziosi Hellas περιλαμβάνει δημοφιλείς μάρκες όπως Gormiti, Harry Potter, Miraculous, Peppa Pig, Nenuco, Teenage Mutant Ninja Turtles, Crayola, Trudi, Cocomelon, Bluey, Feber, Goo Jit Zu, Mickey & Minnie, και πολλές άλλες. Η εταιρεία, με την υποστήριξη μιας εξαιρετικά επιτυχημένης ομάδας επαγγελματιών, συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά, κατακτώντας σημαντικά μερίδια αγοράς και αποσπώντας διακρίσεις, όπως το βραβείο Toy Company of The Year για δύο συναπτά έτη (2022-2023).

Πριν από την ίδρυση της Giochi Preziosi Hellas, η Φωτεινή κατείχε τη θέση της Περιφερειακής Διευθύνουσας Συμβούλου της Hasbro S.A., όπου ήταν υπεύθυνη για τις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου, της Τουρκίας, της Ινδίας, της Αφρικής και των αναδυόμενων αγορών. Η επαγγελματική της πορεία περιλαμβάνει επίσης τη θέση της Marketing Director στην United Distillers και της Marketing & International Relations Director στην J. Boutari & Son Holding. 


Με πάνω από δύο δεκαετίες εμπειρίας στον κλάδο των παιχνιδιών και της λιανικής, η Φωτεινή Καραγεώργη έχει καθοδηγήσει την εταιρεία σε σημαντική ανάπτυξη και επέκταση της αγοράς. Η αφοσίωσή της στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα έχει καθιερώσει την Giochi Preziosi ως ηγέτη στην αγορά, προωθώντας παράλληλα εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές αξίες μέσω των προϊόντων της.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ