Greek TopWomen Awards 2024 - Βραβείο στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιό - με αδιάκοπη παρουσία και επιτυχίες στην σκηνή και την οθόνη

 Το eirinika & το madeingreece.news απένειμαν το βραβείο της Top Woman στην Καρυοφυλλιά ΚαραμπέτηΑς την γνωρίσουμε καλύτερα 



Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη είναι η κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιός σήμερα με αδιάκοπη παρουσία και επιτυχίες στην σκηνή και την οθόνη. Σπουδαίοι σκηνοθέτες, Έλληνες και ξένοι, όπως ο Βολανάκης, ο Βουτσινάς, ο Ευαγγελάτος, η Κοντούρη, η Πατεράκη αλλά και ο Petershtein, ο Jules Dassin και ο Liubimov είδαν στο πρόσωπο της την ιδανική πρωταγωνίστρια των έργων τους. Φέτος, η ερμηνεία της ως «Φόνισσα» στην ομώνυμη ταινίας της Εύας Νάθενα έγραψε ιστορία στον Ελληνικό Κινηματογράφο και ξεκίνησε το διεθνές της ταξίδι. Η Top Woman του Ελληνικού Πολιτισμού είναι αδιαμφισβήτητα η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. 



Διαβάστε ακόμα: 3rd Greek TopWomen Awards σε 22 κορυφαίες γυναίκες στο επιχειρείν & τον πολιτισμό – Life Achievement στην Αγγελική Φράγκου – Τιμής ένεκεν σε 7 «μάνες κουράγιο» (φωτό)


Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη είναι μια από τις πιο καταξιωμένες ηθοποιούς της ελληνικής σκηνής και οθόνης. Με πολλά χιλιόμετρα στο θεατρικό σανίδι, αλλά και σημαντική παρουσία στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, έχει κερδίσει πέρα από πλήθος βραβείων για τις ερμηνείες της και την μεγάλη αγάπη του κόσμου που την παρακολουθεί. 



Η ίδια γεννήθηκε στη Δόξα Διδυμοτείχου και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Άρχισε την καριέρα της στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Από το 1984 μέχρι το 1992 υπήρξε στέλεχος του Ανοιχτού Θεάτρου. Στην μακρά της πορεία ως ηθοποιός η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη έχει ερμηνεύσει τεράστιους ρόλους που χαρακτηρίζονται από πολυπλοκότητα ως χαρακτήρες. Μέσα στα χρόνια έχει πρωταγωνιστήσει σχεδόν σε όλες τις αρχαίες τραγωδίες: με το Εθνικό Θέατρο έχει συνεργαστεί ως μέλος χορού στις τραγωδίες του Ευριπίδη: Ορέστης, Ιππόλυτος, Βάκχες, Ηλέκτρα κι έπαιξε τους ομώνυμους ρόλους στις τραγωδίες Αντιγόνη του Σοφοκλή, Μήδεια του Ευριπίδη και Ηλέκτρα του Σοφοκλή. Από τον Νοέμβριο του 1997 μέχρι τον Ιούλιο του 1999 συμμετείχε στη μεγάλη περιοδεία του Εθνικού Θεάτρου με τη Μήδεια και την Ηλέκτρα ανά τον κόσμο: Τουρκία, Γαλλία, Αυστραλία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Η.Π.Α, Καναδά, Δανία, Βουλγαρία, Κίνα, Ιαπωνία. 

Αντίστοιχη και η συνεισφορά στη μεγάλη οθόνη με άκρως σημαντικούς ρόλους που την καθιστούν μια από τις πιο ενεργές Ελληνίδες ηθοποιούς. Μία από τις πιο επιτυχημένες ταινίες που πρωταγωνίστησε ήταν η Ευτυχία, όπου ενσάρκωσε με τεράστια επιτυχία την στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, αλλά και ο ρόλος της  ως «Φραγκογιαννού» στην κινηματογραφική μεταφορά της Φόνισσας του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.





Το 2018 στα Βραβεία Κριτικών Θεάτρου πήρε το Βραβείο Αρχαίου Δράματος για την ερμηνεία της στους “Πέρσες” του Αισχύλου. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Μαρίκα Κοτοπούλη (2008-2010, “Λα Τσούνγκα” του Μάριο Βάργκας Λιόσα) και τρεις φορές με το Βραβείο Κοινού Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας του περιοδικού “Αθηνόραμα”. Έχει πάρει δύο βραβεία ερμηνείας για τις σειρές “Η αγάπη άργησε μια μέρα” και “Βαμμένα κόκκινα μαλλιά” και το Κρατικό Βραβείο Κινηματογράφου Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία “Ελεύθερη κατάδυση”.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ