Story of the Day: Πεζοπόρος έχασε το μονοπάτι & επιβίωσε 10 μέρες πίνοντας νερό από την μπότα του - Πως τον εντόπισαν (βίντεο)

Με τη βοήθεια drone μπόρεσαν και τον βρήκαν

Ένας πεζοπόρος από την Καλιφόρνια διασώθηκε αφού είχε χαθεί στα βουνά για 10 ημέρες, επιβιώνοντας με λίγα άγρια ​​μούρα και νερό που έβαζε στην μπότα του.

Ο Lukas McClish, 34, βγήκε για πεζοπορία που υποτίθεται ότι είχε διάρκεια τριών ωρών στα βουνά Santa Cruz στις 11 Ιουνίου.

Όμως σύντομα έχασε το δρόμο του, εν μέρει λόγω καταστροφών από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή.

Η οικογένειά του ανέφερε την εξαφάνισή του στις 16 Ιουνίου, αφού δεν εμφανίστηκε για την Ημέρα του Πατέρα, πυροδοτώντας μια πολυήμερη προσπάθεια έρευνας και διάσωσης.

Ο κ. McClish βρέθηκε την Πέμπτη αφού τον εντόπισε ένα drone από το γραφείο του σερίφη της Santa Cruz.

Σε μια ανάρτηση στο X, το Cal Fire San Mateo, το οποίο βοήθησε στις προσπάθειες διάσωσης, είπε ότι υπήρχαν «πολλές αναφορές μαρτύρων που άκουσαν κάποιον να φωνάζει για βοήθεια, αλλά η τοποθεσία του ατόμου ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί».

Είπαν ότι ο κ. McClish βρέθηκε στο δάσος μεταξύ της Empire Grade Road και του Big Basin Highway στην κομητεία Santa Cruz.

Ευτυχώς εντοπίστηκε χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς και επανενώθηκε με την οικογένειά του, δήλωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σάντα Κρουζ.

«Αυτή ήταν πραγματικά μια ομαδική προσπάθεια με το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσαμε να ελπίζουμε», δήλωσε το γραφείο του σερίφη.

Σε μια συνέντευξη σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, ο κ. ΜακΚλις είπε ότι βγήκε για πεζοπορία εκείνη την ημέρα με «μόνο ένα παντελόνι, τα παπούτσια πεζοπορίας μου και ένα καπέλο».

«Είχα έναν φακό και ένα πτυσσόμενο ψαλίδι, σαν εργαλείο Leatherman. Και αυτό ήταν περίπου», πρόσθεσε.

Είπε ότι επέζησε πίνοντας μεγάλες ποσότητες νερού, τις οποίες συνέλεξε από έναν καταρράκτη χρησιμοποιώντας την μπότα του. «Απλώς φρόντισα να έπινα ένα γαλόνι νερό κάθε μέρα, αλλά μετά, πλησιάζοντας στο τέλος του, το σώμα μου χρειαζόταν φαγητό και κάποιο είδος διατροφής», είπε.

Ο κ. McClish δήλωσε ακόμη, ότι η δοκιμασία τον άφησε "κουρασμένο και λίγο μουδιασμένο" και ότι συγκινήθηκε βλέποντας όλες τις ομάδες διάσωσης που τον είχαν αναζητήσει.

«Ήταν πραγματικά ταπεινωτικό και δεν ξέρω, ήταν μια φοβερή εμπειρία», είπε ο κ. McClish, αλλά πρόσθεσε ότι πιθανότατα δεν θα βγει στην ερημιά για λίγο. «Έκανα αρκετή πεζοπορία πιθανώς για όλο τον υπόλοιπο χρόνο», είπε

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ