Φωτιά στην Ύδρα: Προφυλακίστηκαν πλοίαρχος και υποπλοίαρχος της θαλαμηγού Περσεφόνη - Με εγγύηση έως 20.000 τα μέλη του πληρώματος (βίντεο)

Ομόφωνα ανακριτής και εισαγγελέας ζήτησαν να προφυλακιστούν πλοίαρχος και υποπλοίαρχος της θαλαμηγού, ως υπαίτιοι για την πυρκαγιάς στην Ύδρα

Προφυλακίστηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού Περσεφόνη με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ως υπαίτιοι για την πρόκληση της πυρκαγιάς στην Ύδρα.

Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού αφέθηκαν ελεύθερα με εγγυοδοσία από 10.000 έως 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υπό τον όρο εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τους συνηγόρους, σε 7 μέλη του πληρώματος επιβλήθηκε ποσό εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ και στα άλλα τέσσερα 20.000 ευρώ. 

Διαβάστε ακόμα: Ολιγάρχες από το Καζακστάν στην θαλαμηγό της Ύδρας: Επέστρεψαν στην χώρα τους – Οι 13 Έλληνες του προσωπικού & οι κατηγορίες για κακούργημα (βίντεο)

Για την υπόθεση έχουν συλλεχθεί από το λιμεναρχείο Ύδρας όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή με περιπολία από πλωτό του Λιμενικού, καθώς μαρτυρίες από άλλο σκάφος σε παρακείμενο όρμο φέρεται να έχουν καταγγείλει ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έπεσαν πυροτεχνήματα από κάποιο σκάφος.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο καπετάνιος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έφυγαν βεγγαλικά από τη θαλαμηγό και ότι στον έλεγχο που έγινε από το Λιμενικό όλες οι ναυτικές φωτοβολίδες ήταν άθικτες στη θέση τους, ενώ ο ίδιος ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει.

Διαβάστε ακόμα: Στον εισαγγελέα 13 άτομα πληρώματος υπερπολυτελούς θαλαμηγού ως υπεύθυνα για την πυρκαγιά στην Ύδρα – Κατασχέθηκε το σκάφος (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ