Πρίγκιπας Χάρι: Μιλά για τα ψυχολογικά τραύματα που του άφησε ο θάνατος της αείμνηστης Πριγκίπισσας Νταϊάνα – «Δεν γινόταν να το καταπιέζω, δεν ήταν βιώσιμο» (φωτό & βίντεο)

"Μην φοβάστε, να μιλήσετε", συμπλήρωσε.

27 χρόνια αργότερα, ο Πρίγκιπας Χάρι ανοίγει την συζήτηση για τα ψυχολογικά τραύματα που του άφησε ο θάνατος της μητέρας του, της Πριγκίπισσας Νταιάνα.

Ο μικρότερος γιος του Βασιλιά Καρόλου και της Πριγκίπισσας Νταιάνα μίλησε ως παγκόσμιος πρεσβευτής για το Scotty's Little Soldiers, το οποίο υποστηρίζει νέους που έχασαν τους γονείς τους στο στρατό.

Ο Πρίγκιπας μοιράστηκε τη δική του ιστορία όταν έχασε τη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1997, σε ηλικία μόλις 12 ετών.

Image

twitter

Όσα είπε ο Πρίγκιπας Χάρι για τα συναισθήματα και την απώλεια

«Είναι τόσο εύκολο ως παιδί να σκέφτεσαι ή να πείσεις τον εαυτό σου… πείθεις τον εαυτό σου ότι το άτομο που έχασες θέλει ή πρέπει να είσαι λυπημένος όσο το δυνατόν περισσότερο για να του αποδείξεις ότι σου λείπει. Αλλά μετά υπάρχει αυτή η συνειδητοποίηση ότι, όχι, πρέπει να θέλουν να είμαι ευτυχισμένος», είπε χαρακτηριστικά.

Ο 39χρονος Χάρι τα τελευταία χρόνια έχει μιλήσει για αυτό που θεωρεί ότι ήταν έλλειψη οικογενειακής υποστήριξης μετά τον τραγικό θάνατο της μητέρας του το 1997, κάτι που πιστεύει ότι τον οδήγησε να συγκρατήσει τα συναισθήματά του και, τελικά, να αναζητήσει θεραπεία.

Διαβάστε ακόμα: Μέγκαν Μαρκλ-Πρίγκιπας Χάρι: Γιορτάζουν 6 χρόνια γάμου - Ας θυμηθούμε την θρυλική τελετή & τις iconic εμφανίσεις

«Αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα, ειδικά για τα παιδιά, νομίζω, το οποίο είναι: "Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό γιατί θα με στεναχωρήσει, αλλά μόλις συνειδητοποιήσω ότι αν μιλήσω γι' αυτό, γιορτάζω τη ζωή τους, τότε στην πραγματικότητα, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα"…σε αντίθεση με αυτό το "δεν πρόκειται να μιλήσω για αυτό, και αυτή είναι η καλύτερη μορφή αντιμετώπισης", ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Μπορεί να είναι για κάποιο χρονικό διάστημα…δεν μπορείς να το καταπιέσεις για πάντα. Δεν είναι βιώσιμο. Και θα σε κατατρώει», πρόσθεσε.

twitter

«Κανείς δεν θέλει να μπει στη θέση όπου αναγκάζεται να μιλήσει για το ίδιο πράγμα για το οποίο δεν θέλει να μιλήσει, ειδικά όταν κάθε αμυντικός μηχανισμός στο μυαλό, το νευρικό σου σύστημα και οτιδήποτε άλλο λέει "μην πας εκεί"», τόνισε στη συνέχεια ο δούκας.

Το Scotty's Little Soldiers υποστηρίζει επί του παρόντος πάνω από 680 μέλη και υπολογίζει ότι κάθε χρόνο 2.100 παιδιά στερούνται τους γονείς τους που υπηρέτησαν στις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο τέλος της κουβέντας, η Nikki Scott, η ιδρύτρια του Scotty's Little Soldiers είπε στον Χάρι: «Νιώθω την ανάγκη να σε πάρω μια αγκαλιά», στην οποία ο πρίγκιπας απάντησε: «Ας το κάνουμε».

Διαβάστε ακόμα: Βασιλιάς Κάρολος: Το μεγάλο του παράπονο από τον Πρίγκιπα Χάρι & την Μέγκαν – Του στερούν τα εγγόνια του με την στάση τους (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ