Μάικ Τάισον: Γιατί το κακό παιδί της πυγμαχίας δάγκωσε πριν από 27 χρόνια το αυτί του Εβάντερ Χόλιφιλντ – Ξόδεψε 500 εκατ. δολ. σε 15 χρόνια (βίντεο)

Μάικ Τάισον, μια αυτοκαταστροφική μορφή της πυγμαχίας

Ο Μάικ Τάισον, 58 ετών σήμερα ήταν αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους πυγμάχους όλων των εποχών.

Παγκόσμιος πρωταθλητής των βαρέων βαρών ο Τάισον ήταν τεράστιο ταλέντο, αλλά ταυτόχρονα και ένας από τα κακά παιδιά που λάτρευαν να... μισούν.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Μάικ Τάισον δημιούργησε μία περιουσία που άγγιζε σχεδόν τα 500 εκατομμύρια δολάρια και μάλιστα είχε παραδεχτεί ότι κατάφερε να τα ξοδέψει όλα μέσα σε μόλις 15 χρόνια.

Ακριβά αυτοκίνητα, ναρκωτικά, πάρτι, αλόγιστες σπατάλες τον οδήγησαν το 2003 να ανακοινώσει ότι είχε χάσει όλη του την περιουσία και είχε και χρέη.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά για τον Μάικλ Τάισον, όμως θα μείνουμε σε ένα περιστατικό που σημάδεψε την καριέρα του, 27 χρόνια πριν.

Λας Βέγκας 1997, 28 Ιουνίου, ο αγώνας του Μάικλ Τάισον με τον Εβάντερ Χόλιφιλντ για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο αγώνας είναι στον τρίτο γύρο, πλησιάζουμε προς το τέλος του όταν ο Τάισον φτύνει την προστατευτική μασέλα, πλησιάζει τον αντίπαλό του Χόλιφιλντ και του δαγκώνει με λύσσα το δεξί αυτί. Στη συνέχεια και αφού έχει κόψει κομμάτι από τη σάρκα του αντιπάλου του, το φτύνει επιδεικτικά στο παρκέ του ρινγκ. 

 

Ο διαιτητής δεν είναι σε θέση να δει τι έχει συμβεί, ωστόσο παρατηρεί πως ο Χόλιφιλντ αιμορραγεί. Παρόλα αυτά αποφασίζει τη συνέχιση του αγώνα. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Τάισον στοχεύει αυτή τη φορά το αριστερό αυτί του αντιπάλου του, ευτυχώς αυτή τη φορά, χωρίς να του προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό. 

Το δεύτερο ωστόσο περιστατικό είναι εκείνο που ωθεί τον διαιτητή να λήξει τον αγώνα υπέρ του Χόλιφιλντ.

Δείτε στο 31.11 τη φάση που του κόβει το αυτί

 

Η συγγνώμη 12 χρόνια μετά το στην Όπρα

Ο πυγμάχος είχε υποστηρίξει αρχικά πως θόλωσε καθώς δέχτηκε την κουτουλιά, μάτωσε, αλλά ο διαιτητής δεν επέβαλε ποινή στον αντίπαλο. «Ημουν θυμωμένος που με κουτούλησε στο κεφάλι. Ηθελα να τον σκοτώσω. Δεν θυμάμαι και πολλά, ήμουν τόσο οργισμένος. Το μόνο που ήθελα ήταν να του προκαλέσω δυνατό πόνο» έλεγε ο Μάικ Τάισον λίγο μετά τον αγώνα που του στοίχισε προσωρινή αποβολή από τα ρινγκ, καθώς και 3 εκατομμύρια πρόστιμο, το οποίο ήταν το ελάχιστο που απασχολούσε τον πυγμάχο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μόνο εκείνη τη βραδιά είχε εξασφαλίσει 30 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμα: Τάισον: Πρόσφερε 10.000 δολάρια σε φύλακα ζωολογικού κήπου για να παλέψει με έναν γορίλα

Ο Μάικ Τάισον βγήκε στην εκπομπή της Οπρα Γουίνφρεϊ 12 χρόνια μετά και ζήτησε συγγνώμη από τον Εβαντερ Χόλιφιλντ. «Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Εγώ και εκείνος περάσαμε από πολλά και είδαμε ο ένας τον άλλο να μεγαλώνει και να γίνεται διακεκριμένος και αξιοσέβαστος παλαιστής» έλεγε το 2009 έχοντας πλάι του τον Χόλιφιλντ. «Και θέλω απλά να γνωρίζεις πως ήταν χαρά μου που πέρασες από τη ζωή μου και που σε γνώρισα» πρόσθετε ο Μάικ Τάισον με τον Χόλιφιλντ να δείχνει να τον συγχωρεί.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ